blank

Malta modifică regulile de intrare în țară pentru cei nevaccinați: carantină!

0 602

În urma semnalului tras de Comisia Europeană, Malta a decis să modifice dispoziția prin care interzicea accesul în țară celor nevaccinați. Astfel, începând de astăzi, cei ce nu au schema completă de vaccinare sau nu sunt deloc vaccinați pot intra în Malta, dar vor sta în carantină.

Guvernul maltez a anunțat că cei neimunizați vor trebui să respecte carantina a cărei durată nu este menționată, deși perioada obligatorie de autoizolare pentru cei care sosesc din țări clasificate drept „roșii” este deja stabilită la 14 zile.

Noul regulament exclude, de asemenea, copiii sub 12 ani și cei care nu pot primi vaccinul din motive medicale. În schimb, trebuie să prezinte un test PCR negativ efectuat cu maxim 72 de ore înainte de sosire.

După o creștere accelerată a numărului de cazuri COVID-19, guvernul maltez a declarat vinerea trecută că, începând cu 14 iulie, toți călătorii care sosesc în Malta trebuie să prezinte un certificat de vaccinare COVID-19 cu un vaccin autorizat. După acest anunț, Comisia European a cerut Maltei să explice decizia în contextul în care UE a stabilit deja regulile certificatului digital.

Leave A Reply

Your email address will not be published.