blank

Mai multe taxiuri la Aeroportul Henri Coandă București

0 745

Începând cu luna aprilie 2016, Aeroportul Internațional Henri Coandă București a început să aplice noile reglementări cu privire la taxiuri. Începând cu data de 1 aprilie 2016, la Aeroportul Henri Coandă au acces doar autoturismele taxi care respectă toate normele legale și ai căror șoferi au obținut, din partea instituțiilor abilitate ale statului, toate autorizațiile necesare pentru desfășurarea în legalitate a activității în regim de taxi la aeroport.

taxi aeroport bucuresti

Noile prevederi au dus la reducerea numărului de taxiuri cu acces la Aeroportul Internațional Henri Coandă București. Mai puţine taxiuri, mai mulţi pasageri nemulţumiţi. Şi pentru că lucrurile se „repară” din mers, autorităţile au găsit o soluţie temporară de a ridica numărul de taxiuri la Aeroportul Internațional Henri Coandă București.

Începând de miercuri, 25 mai 2016, ora 0.00, pentru asigurarea unui număr suficient de taximetre la Aeroportul Henri Coandă, se deschide un nou flux de preluare a pasagerilor de către autoturisme taxi. Acest flux este amplasat la parterul terminalului Sosiri.

Pe noul flux de preluare a pasagerilor aeroportului, au acces liber, în limita locurilor disponibile, toate taxiurile care percep tariful minim aprobat de autoritățile din București și Ilfov (1,39 lei/km). Aceste taxiuri pot fi ocupate fără o comandă prealabilă.

Măsura prezentată este temporară și va fi aplicată până la atingerea numărului de 2.000 de taxiuri autorizate la aeroport (număr cu aproximativ 50% mai mare decât cel maxim de comenzi taxi, înregistrat într-o zi aglomerată). După autorizarea celor 2.000 de taxiuri, numai acestea vor mai avea acces pe fluxurile de preluare a pasagerilor de la aeroport. În acest moment, sunt autorizate 1.000 de autoturisme taxi, iar procedura de autorizare se derulează rapid și gratuit.

Leave A Reply

Your email address will not be published.