blank

Activitatea de taximetrie la Aeroportul Internațional Henri Coandă București (2016)

2 747

Începând cu data de 1 aprilie 2016, la Aeroportul Henri Coandă au acces doar autoturismele taxi care respectă toate normele legale și ai căror șoferi au obținut din partea instituțiilor abilitate ale statului toate autorizațiile necesare pentru desfășurarea în legalitate a activității în regim de taxi la aeroport. Termenul de 1 aprilie 2016 a fost stabilit la solicitarea companiilor de taximetrie.

Compania Națională Aeroporturi București a informat, încă din luna iunie 2015, societățile care dețin terminalele pentru comenzi taxi în Aeroportul Henri Coandă, cu privire la aplicarea acestor măsuri referitoare la desfășurarea legală a activității de taximetrie la aeroport.

TAXI Aeroport Bucuresti

Administrația Aeroportului Henri Coandă facilitează accesul pasagerilor la terminalele pentru comenzi taxi din aeroport și, în cooperare cu autoritățile statului, ia măsurile necesare în vederea asigurării accesului doar pentru șoferii și autoturismele taxi care respectă normele legale, având ca scop principal securitatea și siguranța pasagerilor.

În acest moment, aproximativ 500 de taximetriști au îndeplinit deja toate condițiile pentru a-și desfășura activitatea la Aeroportul Henri Coandă și pot prelua pasageri fără nicio restricție.

Activitatea de taxi la Aeroportul Internațional Henri Coandă București se desfășoară strict în conformitate cu prevederile Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi, cu modificările și completările ulterioare, precum și cu cerințele autorităților statului în domeniu, transpuse în ”Regulamentul CNAB/AIHCB privind transportul de persoane în regim de taxi”.

INFO: Cum poti comanda un taxi de 1.39 lei/km la aeroportul Otopeni

În acest sens, este interzis accesul la aeroport al autovehiculelor taxi cu portbagaj mai mic de 500 de litri, al șoferilor de taxi care au cazier judiciar și este obligatorie obținerea unor avize ale instituțiilor statului (Poliția Transporturi Aeriene, Poliția de Frontieră).

2 Comentarii
  1. Mihai says

    1) Adica fara masini pe baza de GPL?
    2) Legal este permis sa se faca taximetrie cu masini care functioneaza cu GPL?

Leave A Reply

Your email address will not be published.