MAE a emis o informatie falsa cu privire la conditiile de calatorie in Grecia. Grecia testeaza ALEATORIU la granita nu OBLIGATORIU cum sustine MAE!

0 354

Pe 30 iunie, un reprezentant MAE a ieșit public la un post de televiziune și a anunțat că statul elen a decis să schimbe criteriile de intrare în țară. Informația a fost dată și prin intermediul unui comunicat de presă. Conform declarației, toți cei ce urmau să călătorească terestru spre Grecia, de la 1 iulie, urmau să fie testați la graniță. Această informație s-a dovedit a fi falsă. Nu știm dacă a fost o gafă premeditată sau din greșeală de traducere, confundând aleatoriu cu obligatoriu. Însă după ce toată presa a preluat informația falsă, turiștii din România s-au isterizat și au fost la un pas de a-și anula vacanțele.

Informația a fost dezmințită chiar de autoritățile elene, menționând că se testează aleatoriu, nu obligatoriu. Așa cum se întâmplă de foarte mult timp, grecii testează aleatoriu la graniță, folosind teste antigen, pe cei ce aleg să intre în Grecia. În urma completării formularului obligatoriu, sistemul elen desemnează persoanele care să fie testate. Acest lucru se întâmplă preponderent la granița terestră, dar nu este exclus să se întâmple și în aeroporturi.

Revenind la MAE, instituția de la care noi, cetățenii României, ar trebui să ne luăm informațiile pentru călătoriile peste hotare, nu este la prima abatare. Și în trecut MAE a făcut gafe de traducere sau nu a actualizat la timp criteriile de călătorie spre anumite țări. Au mai fost cazuri când a gestionat prost situațiile de criză și aici dăm exemplu cazul din Mexic.

Noi mereu am spus că sursele sigure sunt cele oficiale, dar uneori este bine să verificați din mai multe surse :). Nu se știe niciodată care dintre ele mai greșește.

Leave A Reply

Your email address will not be published.