Letonia relaxează condițiile de intrare pentru România

1 230

Începând cu 25 decembrie, călătorii din România vor putea intra în Letonia în baza unor reguli de călătorie mai relaxate, țara fiind acum plasată pe lista verde a țărilor Letoniei.

Lista verde a Letoniei constă acum doar din România și Vatican, iar călătorii din aceste două țări vor putea intra în Letonia doar cu un test COVID-19 înainte de plecare și nu trebuie să se testeze la sosire sau să intre în carantină.

România este pe lista verde a Letoniei, alături de Vatican

Decizia de a adăuga România pe lista verde a fost luată după ce țara a raportat mai puține cazuri de COVID-19 în ultimele zile. Datele Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) arată că în ultimele 24 de ore, România a înregistrat 851 de cazuri noi de COVID-19, ceea ce este de câteva ori mai mic comparativ cu țări precum Franța, unde au fost depistate 79.567 de cazuri noi în ultimele 24 de ore.

Cu toate acestea, România are una dintre cele mai scăzute rate de vaccinare împotriva COVID-19, doar 40,1% din populație fiind complet vaccinată până acum. Singura țară din UE cu o rată de vaccinare mai mică este Bulgaria, unde doar 27,1% din populație este complet vaccinată.

Actualizand lista zonelor cu risc epidemiologic ridicat, autoritatile letone au decis sa mentina neschimbata lista țărilor care reprezintă o amenințare foarte mare pentru sănătatea publică. O parte din această listă este formată, pentru a cincea săptămână la rând, din: Africa de Sud, Zimbabwe, Namibia, Eswatini, Lesotho, Botswana, Malawi și Mozambic.

Pe de altă parte, Regatul Unit, Danemarca, Norvegia, Suedia, Belgia, Irlanda, Germania și Rusia sunt acum clasificate ca țări care reprezintă o amenințare epidemiologică specială din cauza nivelurilor ridicate de infecție cu Omicron.

De vineri, 24 decembrie, călătorii din aceste țări au fost obligați să prezinte rezultatele negative ale unui test COVID-19 făcut înainte de călătoria lor în Letonia, indiferent de starea lor de vaccinare sau de recuperare. Sunt acceptate doar testele PCR și antigen, efectuate cu 72, respectiv 48 de ore înainte.

Leave A Reply

Your email address will not be published.