blank

Lufthansa și OMV au încheiat un parteneriat pentru 800 000 de tone de SAF (Sustainable Aviation Fuel)

0 415

Grupul Lufthansa și OMV au semnat un Memorandum de Înțelegere (MoU) pentru furnizarea a peste 800.000 de tone de SAF pentru anii 2023 – 2030. Companiile intenționează să-și extindă parteneriatul existent prin adăugarea de noi locații pentru Producția și preluarea SAF, precum și noile tehnologii. OMV a furnizat deja SAF companiei aeriene Austrian Airlines, parte a Grupului Lufthansa, pe Aeroportul Internațional din Viena, din martie 2022.

Odată cu extinderea cooperării, Grupul Lufthansa poate impulsiona disponibilitatea și utilizarea SAF ca element esențial pentru un viitor neutru în emisii de CO2. Grupul Lufthansa analizează continuu opțiunile pentru contracte de cumpărare SAF pe termen lung și este deja cel mai mare client SAF din Europa. Pentru OMV, parteneriatul planificat de aprovizionare SAF cu Grupul Lufthansa este un pas suplimentar către reducerea emisiilor de CO2 și oferirea de soluții pentru dezvoltarea durabilă a industriei aviației.

Grupul Lufthansa și-a stabilit obiective ambițioase de protecție a climei și urmărește să atingă un echilibru neutru de CO2 până în 2050. Deja până în 2030, grupul de aviație dorește să-și reducă la jumătate emisiile nete de CO2 față de 2019. Acest lucru face din Lufthansa Group primul grup de aviație din Europa cu un obiectiv de reducere a CO2 bazat științific, în conformitate cu obiectivele Acordului de la Paris privind clima.

Leave A Reply

Your email address will not be published.