Lufthansa și Eurowings anulează peste 1000 de zboruri programate în iulie 2022

0 0

Din cauza crizei de personal, Lufthansa și Eurowings au fost nevoite să anuleze peste 1000 de zboruri programate în iulie 2022, devenind astfel cei mai noi transportatori aerieni care au anulat zboruri în timpul sezonului de vară.

Într-un comunicat de presă, Lufthansa a anunțat că va anula peste 900 de zboruri interne și internaționale pe distanțe scurte de la bazele din Frankfurt și Munchen, în iulie 2022. Anulările vor afecta zborurile de vineri, sâmbătă și duminică. Perturbațiile operaționale echivalează cu 5% din volumul companiei aeriene programat pentru weekend. Lufthansa a menționat că și subsidiara Eurowings va anula peste 100 de zboruri programate în iulie 2022.

Eliminarea rapidă a regulilor COVID-19 a dus la o creștere accelerată a cererii de bilete de avion, doar că industria aviației nu este complet pregătită să primească numărul mare de pasageri, care dorește să călătorească în această perioadă.

Așa cum menționat mai sus, Lufthansa și Eurowings sunt printre cele mai noi companii aeriene care au anunțat anularea unor zboruri. Zilele trecute, numeroase zboruri au fost anulate din Marea Britanie. Același lucru s-a întâmplat și în Olanda, unde criza personalului s-a acutizat la Amsterdam. KLM a fost nevoită să anuleze sute de zboruri programate în sezonul estival. Concediile angajaților, dar și lipsa personalului de la sol, contribuie la aceste anulări.

Leave A Reply

Your email address will not be published.