Vacanțe de Rusalii, mai scumpe în România! Creșterile sunt și cu 40% mai mari față de 2021!

1 89

Se anunță o vară extrem de aglomerată pentru hotelierii și operatorii din industria turismului intern, mai ales că este pentru prima dată când nu mai există restricții de călătorie după doi ani de pandemie. În plus, cardurile de vacanță pentru 2022 au început să fie încărcate, astfel că românii au început deja să își rezerve sejururile de vară, profitând de ofertele estivale de tip early booking și de faptul că au posibilitatea de a achita cazarea cu tichetele primite (inclusiv cu cele rămase nefolosite din 2019 și 2020, pe care le mai pot utiliza doar în luna iunie).

Pentru weekend-ul prelungit de Rusalii (sâmbătă, duminică și luni), care s-a sincronizat anul acesta și cu debutul vacanței copiilor, Travelminit.ro raportează o creștere semnificativă a rezervărilor online.

În același timp, au început să se contureze deja preferințele pentru sezonul estival. În ceea ce privește unitățile de cazare, turiștii aleg acum pensiuni și apartamente, astfel încât să se bucure de mai multă intimitate, de o vacanță liniștită într-un cerc restrâns (familie sau grup de prieteni). Cât despre destinațiile favorite, așa cum era de așteptat, marile orașe (33% din rezervări), litoralul românesc (27% din rezervări) și stațiunile balneare (17%) sunt în continuare la mare căutare.

Aglomerație în minivacanța de Rusalii: cât de mult s-au scumpit vacanțele în România?

Conform datelor emise de Travelminit, urmează cel mai aglomerat weekend din acest sezon, platforma înregistrând cu 144% mai multe înnoptări pentru weekendul de Rusalii din 2022 comparativ cu cel din 2021. Au fost eliminate restricțiile, nu mai există incertitudine în ceea ce privește deplasările, așa cum se întâmpla în anii trecuți, astfel că turiștii se pot bucura acum de călătorii fără griji.

Există, însă, câteva schimbări la nivelul tarifelor percepute de hotelieri, care sunt acum mai mari decât în anii trecuți, un fenomen pe care specialiștii l-au tot anunțat în ultima perioadă. În România, prețul unui sejur pentru 2 persoane, 2 nopți, în timpul Rusaliilor, a crescut semnificativ comparativ cu 2021. De exemplu, tariful pentru o cameră de hotel a crescut cu 40%, de la 638 lei la 895 lei, în timp ce prețul pentru o cameră la pensiune a crescut cu 36%, de la 529 lei la 717 lei.

Creșterea este pusă pe seama inflației și a scumpirilor din ultimele luni, dar și pe creșterea tot mai mare a solicitărilor de cazare. În 2020 și 2021, tarifele au fost mai mici pentru că și cererea de cazare era mai mică din cauza pandemiei.

Tichetele de vacanță din 2019 și 2020 pot fi folosite și în iunie 2022

Important de menționat este și faptul că, în ciuda scumpirilor, turiștii mai pot folosi și în luna iunie voucherele vechi, rămase nefolosite din 2019 și 2020, pentru achiziția cazărilor în țară. De asemenea, au început să fie încărcate și cardurile de vacanță pentru 2022, o măsură care va avea un impact uriaș pentru piața turismului, dar și pentru turiștii care se vor putea bucura de vacanțe la prețuri accesibile, grație acestui stimulent financiar susținut de stat.

Iar vestea bună este că încă există disponibilități pentru sezonul estival, vara este la început, astfel că a venit momentul ca turiștii să își facă rezervările în România, înainte ca prețurile să crească și mai mult pe ultima sută.

1 comentariu
  1. […] de ploi pentru toată România, valabilă de astăzi, de la ora 14:00, până duminică la 22:00. Vacanța de Rusalii va fi cu ploi torențiale în toată […]

Leave A Reply

Your email address will not be published.