Lufthansa pregătește reduceri drastice de personal și flotă. Cu mult peste cele estimate inițial.

0 896

Conform unor surse din companie, Lufthansa pregătește reduceri drastice de personal și flotă. Cu mult peste cele estimate inițial. Conform hosteltur.com, Lufthansa ar putea elimina până la 130 de avioane din flota sa, cu 30 de avioane mai mult față de estimările inițiale.Legat de reducerea de personal, vor fi disponibilizați până la 28 000 de angajați din totalul de 140 000 existenți înainte de criză.

Decizia vine pe baza scăderii tot mai mult a interesului pentru călătorie. Recuperarea traficului aerian a eșuat și nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor și estimărilor.

Restricțiile recente, care i-au obligat pe călători să se autocarantineze, au avut un efect catastrofal asupra rezervărilor, a declarat CEO-ul Lufthansa Group, Carsten Spohr.

Din cauza pandemiei de COVID-19, care nu a dat semne să dea înapoi în lunile de vară, a obligat mai multe țări europene să aplice restricții de călătorie. Pe lângă acestea, țările de pe alte continente se confruntă în continuare cu tot mai multe cazuri noi de coronavirus. Toate aceste măsuri aplicate au dus la reducerea capacității de transport și a numărului de zboruri.

Lufthansa, care a primit deja un ajutor de stat în valoare de 9 miliarde de EURO,  estimează că recuperarea traficului aerian pre-COVID se va face spre anul 2025-2026. Va fi o recuperare lentă. Lufthansa a evitat insolvența cu ajutorul unui plan de salvare guvernamental. Statul german a degenit cel mai mare acționar al crupului, cu o participație de 20%.

Deci viitorul industriei aviației comerciale și de pasageri se va confrunta cu probleme mult mai grave față de estimările anterioare. Și pandemia de COVID-19 încă nu a dispărut!

Leave A Reply

Your email address will not be published.