Statele Unite si Marea Britanie au semnat un nou acord “Open Skies”.

0 579

Statele Unite și Marea Britanie au semnat un nou acord “Open Skies”, deoarece Marea Britanie iese din Uniunea Europeană.Acordul, care implică Statele Unite, Regatul Unit și Irlanda de Nord, a fost convenit în principiu în noiembrie 2018. Dar la 17 noiembrie 2020, cele două guverne au confirmat semnarea noului acord Open Skies.

Acordul va intra în vigoare de pe 1 ianuarie 2021

Acordul a fost semnat de Mike Pompeo, Secretarul de Stat al SUA, și Grant Shapps, Ministrul Transportului din Marea Britanie. Acesta va intra în vigoare începând cu 1 ianuarie 2021.

Noul tratat va facilita o tranziție fără probleme pentru transportul internațional aerian, pentru pasageri și companiile aeriene, dar și pentru celalte părți implicate.

Acordul îndeplinește toate criteriile politicii SUA Open Skies și  oferă drepturi suplimentare de trafic pentru companiile aeriene cu sediul în Statele Unite, ce efectuează transporturi cargo.

În 2018, Regatul Unit a estimat schimburile comerciale dintre cele două țări la 50 de miliarde de lire sterline (66,3 miliarde de dolari). Aceste estimări includ și veniturile din transportul aerian cu pasageri.

Leave A Reply

Your email address will not be published.