Lufthansa a renunțat la rutele: Cluj – Frankfurt și Timișoara – Frankfurt!

0 671

Din martie 2024, Lufthansa a renunțat la rutele Cluj – Frankfurt și Timișoara – Frankfurt, motivele fiind de natură comercială și tehnică. Lufthansa, la fel ca multe alte companii aeriene, a fost nevoită să scoată din serviciul operațional avioanele din familia Airbus A320 ce vin echipate cu motoarele Pratt & Whitney PW1100G-JM.

În medie, 20 de aeronave ale grupului Lufthansa vor fi la sol în orice moment în 2024, deoarece sunt necesare inspecții ale motoarelor PW1100G-JM de la producătorul american Pratt & Whitney. Problema motoarelor la aeronavele Airbus 320 a fost confirmată și de directorul Aeroportului Cluj.

Producătorul american Pratt & Whitney a rechemat la service aproximativ 1.000 de motoare de avion vândute în întreaga lume, după ce a descoperit contaminarea metalului folosit pentru fabricarea anumitor piese ale motorului, fapt ce ar putea cauza fisuri.

Odată flota diminuată, Lufthansa a fost nevoită să-și ajusteze programul operațional în funcție de profitabilitatea rutelor. Conform monitorulcj.ro, un purtător de cuvânt al companiei germane a declarat că mai multe zboruri, inclusiv cele dintre Frankfurt spre Cluj-Napoca cât și cele spre Timișoara „nu au prezentat nicio dezvoltare economică pozitivă în ultimele luni”.

Ca alternativă, Lufthansa va continua să zboare din Cluj și Timișoara spre Munchen, iar din 28 martie vor fi zboruri directe Cluj – Zurich cu Swiss!

Leave A Reply

Your email address will not be published.