Lucrarile de la Aeroportul Bacau au fost finalizate. Vezi cand va fi operat primul zbor comercial!

0 2.389

Lucrările la pista Aeroportului Internațional „George Enescu” au fost terminate. Urmează 2 săptămâni de teste și calibrări, urmând ca din 9 octombrie să se reia activitatea de transport aerian.

Anunțul a fost făcut de reprezentanții aeroportului băcăuan, pe 23 septembrie. La evenimentul de recepție a participat președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, împreună cu o delegație a Partidului Social Democrat.

În ultimii ani, aeroportul din Bacău a beneficiat de investiții majore, de peste 60 de milioane de euro, bani de la Uniunea Europeană și de la bugetul Consiliului Județean. Sumele au fost investite în modernizarea și dezvoltarea infrastructurii de transport aerian (terminalul de pasageri, turnul de control, parcarea cu peste 300 de locuri și strada Aeroportului, cu patru benzi de circulație plus una de urgență). Iar acum lucrarea a vizat reabilitarea a 2.5 kilometri de pistă.

După finalizarea lucrărilor la pistă, va urma o perioadă de tranziție, în care noile suprafețe de mișcare vor fi certificate de autoritatea aeronautică, astfel încât, la 5 octombrie, primul avion să poată ateriza la Bacău.

Inițial, termenul primului zbor comercial cu pasageri era pe 1 octombrie. Dar după cum se poate observa, s-a amânat până pe 5 octombrie. În aceste condiții, Blue Air va continua să opereze zborurile dedicate Bacăului de la aeroporturile Suceava și Iași. Noile rute interne Blue Air de la Bacău, programate de la 1 octombrie, vor debuta pe 26 octombrie. Iar Wizz Air a amânat lansarea rutei Londra – Bacău până pe 9 octombrie.

Și, dacă domnul Ivancea se va ține de promisiunea făcută domnului Grindeanu, va exista și ruta Bacău – Timișoara.

Leave A Reply

Your email address will not be published.