Lovitură de stat în Turcia: Aeroportul Atatürk din Istanbul închis

2 578

Nu este zi fără un atentat, un accident, o explozie, iar astăzi a venit și rândul unei lovituri de stat. Conform publicațiilor internaționale, Turcia este zguduită de o lovitură de stat. O grupare din armată dorește eliminarea președintelui Recep Tayyip Erdogan.

Ataturk-inchis-control-armat-1

Armata pretinde că a preluat controlul Aeroportului Atatürk din Istanbul, îngreunând activitatea. Mai multe zboruri au fost anulate sau au înregistrat întârzieri foarte mari. Mai multe zboruri cu destinația Istanbul au fost rerutate.

Zborul KL1617 (Amsterdam – Istanbul) a aterizat la Viena
Zbor-KLM-rerutat-Viena

MAE: Atenţionare de călătorie – Turcia
Referitor la evenimentele aflate în curs de desfășurare în Turcia, MAE recomandă turiștilor și celorlalți cetățeni români aflați pe teritoriul acestui stat să nu părăsească locațiile de cazare, să evite orice deplasări care nu sunt strict necesare, în special în locurile aglomerate, și să se informeze în permanență asupra evoluției situației interne.

De asemenea, având în vedere că, potrivit informațiilor disponibile, aeroporturile internaționale și alte căi de comunicații din Turcia sunt momentan blocate, cetățenii români care intenționează să se deplaseze spre orice destinații din Turcia în cursul zilelor următoare sunt sfătuiţi să își reprogrameze călătoriile respective.

Cetățenii români pot apela telefonic Ambasada României la Ankara și Consulatele Generale ale României din Istanbul și Izmir prin intermediul Centrului de Contact și Suport pentru Cetățenii Români din Străinătate, care funcționează în regim de permanență, la numerele +90.312.44.77.920; +90 212 3583541; +90 212 3580516; +90 212 3583537, +90 232 4650579.

Puteți urmări activitatea Aeroportului Atatürk din Istanbul prin intermediul flightradar24.com!

Vom reveni cu amănunte!

Leave A Reply

Your email address will not be published.