Se reduce perioada de carantină / izolare în Marea Britanie de la 14 zile la 10 zile

0 11.699

Începând de astăzi, 14 decembrie, se reduce perioada de carantină/autoizolare în Marea Britanie de la 14 zile la doar 10 zile. Măsura autoizolării se aplică atât celor care au intrat în contact cu persoane care au fost depistate cu Covid-19, cât și celor care sosesc în Regatul Unit dintr-o țară care nu se află pe lista celor exceptate/considerate cu risc redus de răspândire.

Reamintim că România NU este pe această listă și, în consecință, persoanele care călătoresc în UK sunt obligate să efectueze o perioadă de 10 zile de autoizolare la o adresă declarată la intrarea în țară.

Subliniem că rămâne în vigoare obligația ca la intrarea în UK toate persoanele să completeze “the passenger locator form”.

blank
Carantina / izolare 10 zile in Marea Britanie

O altă măsură importantă anunțată de guvernul britanic intră în vigoare începând de marți, 15 decembrie 2020. Este vorba de programul Test to Release for International Travel.

Acesta prevede posibilitatea reducerii perioadei de auto-izolare în urma unui test Covid-19 al cărui rezultat este negativ. Testul se face la cerere și este achitat de persoana respectivă. Se poate să vă programați pentru test și înainte de sosirea în Anglia. Testul poate fi făcut cel mai devreme DUPĂ 5 zile de autoizolare. Acest program este facultativ și se aplică doar persoanelor care sosesc în Anglia (nu este valabil pentru Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord. Cei care nu optează pentru testarea după 5 zile vor trebui să efectueze întreaga perioadă de autoizolare de 10 zile.

Cei care nu respectă măsura auto-izolării riscă o amendă de £1,000 și, în funcție de eventuale încălcări ulterioare, poate ajunge până la £10,000

Leave A Reply

Your email address will not be published.