Lista galbena a tarilor cu risc epidemiologic ridicat emisa de INSP Romania pe 2 august 2020. Rusia si Serbia, pe verde!

0 16.629

INSP România actualizat lista galbenă a țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Au dispărut de pe lista Azerbadjan, Ecuador, Mexic, Rusia, Serbia. În schimb au apărut Bahamas, Sint Maarten și Guineea Ecuatoriala.

Asta înseamnă că toți cei ce vor călători din aceste țări spre România vor intra în carantină 14 zile. Printre țările menționate pe listă, regăsim: Bosnia si Herțegovina; Israel; Luxemburg; Moldova; Muntenegru; Qatar. Mai jos aveți lista completă din 2 august 2020.

Lista galbena INSP Romania din 2 august 2020

lista-galbena-state-risc-isp-romania-2-august

Măsura de carantina se aplica pentru toate persoanele care sosesc dintr-o călătorie internațională din tarile/zonele cu risc epidemiologic ridicat si au drept de intrare pe teritoriul național, respectiv: cetățeni romanicetățeni ai statelor membre ale Uniunii EuropeneSpațiului Economic European ori ai Confederației Elvețiene, ori persoanelor care se încadrează la una dintre excepțiile prevăzute prin HG nr 553/15.07.2020, Anexa 3, art 2, alin 2, lit a) – l).

Carantina persoanelor se instituie la domiciliul persoanei, la o locație declarată de aceasta sau, după caz, într-un spațiu special desemnat de autorități.

Leave A Reply

Your email address will not be published.