fbpx Grecia interzice zborurile Wizz Air spre Atena până pe 14 august 2020

Grecia interzice zborurile Wizz Air spre Atena până pe 14 august 2020

1 4.913
Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul intarziat sau anulat. Poti avea dreptul pana la 600€.

Update 3 august 2020: După o clarificare suplimentară a procedurilor și cerințelor cu autoritățile elene, Wizz Air este bucuroasă să anunțe că a primit autorizația de a continua operațiunile către și de la aeroportul internațional din Atena, așa cum au fost programate. Apreciem colaborarea cu autoritățile elene în această chestiune.

Autoritățile din Grecia au emis un NOTAM prin intermediul căruia interzic zborurile Wizz Air spre Atena. Mai exact, zborurile W6 ale Wizz Air. Grecii invocă faptul că Wizz Air nu a respectat obligațiile cu privire la COVID-19 și nu a îndrumat corect pasagerii.

Grecia interzice zborurile Wizz Air spre Atena

NOTAM-ul emis intră în vigoare imediat și este valabil până pe 14 august 2020. Conform unui NOTAM emis anterior, A2138 / 20, toți operatorii aerieni cu zboruri spre Atena trebuie să verifice formularele de localizare ale pasagerilor înainte de îmbarcare. Neefectuarea PLF duce la refuzul intrării acestora. În plus, unii pasageri sunt testați la sosirea pe aeroporturile din Grecia.

NOTAM-ul vizează doar zborurile spre Atena. Celelalte zboruri Wizz Air, care sunt operate spre insulele grecești sau spre alte destinații din Grecia, sunt permise.

Wizz Air menționeză că a respectat toate măsurile impuse de autoritățile de la Atena, cu toate că unii pasagerii au fost refuzați la intrarea în Grecia. Aceștia nu au putut prezenta formularul completat sau codul QR. Mai jos aveți poziția oficială Wizz Air.

Poziția oficială Wizz Air cu privire la restricția impusă de Grecia

Wizz Air a luat la cunoștință faptul că guvernul elen a emis o decizie prin care interzice companiei aeriene să zboare către Atena până la 14 august, începând de mâine, 3 august. Compania aeriană comunică permanent cu autoritățile locale relevante și face tot posibilul pentru a-și transporta pasagerii la Atena. 

În încercarea de a opri răspândirea COVID-19, autoritățile elene verifică cu strictețe dacă formularele electronice PLF/Passenger Locator Form sunt completate corect și complet și dacă pasagerii au primit codurile QR corespunzătoare. Pasagerilor care nu au codul QR sau au completat PLF cu date eronate nu li se va permite accesul în Grecia.

Prin urmare, Wizz Air dorește să le reamintească pasagerilor că formularele electronice PLF trebuie completate cu informații corecte înainte de îmbarcare, în caz contrar, compania aeriană va refuza transportul persoanei și nu va fi oferită nicio rambursare / compensare. Pasagerii zborurilor ce pot fi afectate de această situație vor fi informați prin e-mail. Pasagerii care și-au rezervat zborurile prin intermediul agențiilor de turism (inclusiv agențiile de turism online) ar trebui să contacteze agenția despre zborurile lor, deoarece Wizz Air nu are datele de contact ale acestora.

NOTAM-ul emis de Grecia nu afectează zborurile Wizz Air operate între România și Grecia. Wizz Air nu are zboruri din România spre Atena, ci doar spre Heraklion, Mykonos și Santorini.

1 comentariu
  1. […] Grecia interzice zborurile Wizz Air spre Atena până pe 14 august 2020 […]

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.