blank

Lista galbenă a României a fost actualizată pe 10 mai 2021: Spania, Emiratele Arabe Unite, Danemarca, pe lista galbenă

1 14.857

Comitetul Național pentru Situații de Urgenţă actualizează periodic lista țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea.

Cea mai recentă lista galbenă a României a fost actualizată pe 10 mai 2021, conform Hotărârii 26 din 10 mai 2021. Conform listei, au intrat Spania, Emiratele Arabe Unite, Danemarca sau Tunisia. România a ajuns pe poziția 76 după indicele de contagiozitate, care este 140,44 de cazuri la 100 000 de locuitori.

Ca să evităm întrebările, țările precum Norvegia, Irlanda, Marea Britanie, Portugalia, Malta, Finlanda sau Israel rămân în zona ”verde”.

Pasagerii care călătoresc în România din țările aflate pe lista galbenă trebuie să prezinte la îmbarcare test PCR negativ de Covid-19. În România vor sta în carantină. Evident, toate acestea dacă nu fac excepție de la aceste măsuri. Persoanele vaccinate complet, cu ambele doze după caz și la 10 zile după rapel, pot călători fără restricții spre România.

Lista galbenă a României

Excepție de la carantină

Reamintim că de la măsura de carantinare pentru persoanele care sosesc din aceste state sunt prevăzute mai multe excepții. Astfel, nu va fi instituită carantina dacă veți sosi în România din aceste zone:

  • au efectuat vaccinul împotriva virusului SARS-CoV-2, inclusiv cea de a 2-a doze și au trecut cel puțin 10 zile de la data acesteia până la data intrării în România ;
  • au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 90 de zile anterioare intrării în țară, fapt dovedit prin documente medicale (ex : test RT-PCR pozitiv la data diagnosticului, bilet de externare din spital sau test care să dovedească prezența de anticorpi de tip IgG efectuat cu maxim 14 zile anterior intrării în țară) și au trecut cel puțin 14 zile de la data confirmării până la data intrarării în țară ;
  • rămân pe teritoriul național pentru o perioadă mai mică de 3 zile (72 de ore) și prezintă un test negativ pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea intrării pe teritoriul național.

România actualizează lista galbenă în conformitate cu indicii epidemiologici emisi de ECDC (Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor). Lista va fi publicată și pe site-ul oficial INSP. Actuala listă va intra în vigoare la 24 de ore de la aprobarea ei de către CNSU.

1 comentariu
  1. Georgeta Z says

    Buna, venim din SUA in Romania la mijlocul lunii iunie. Eu si sotul meu am avut covid in aprilie 12, copiii (9 si 12 ani) au testat negativ. Avand in vedere ca noi, adultii suntem in categoria de exceptii de test si carantina in Ro, care este regula care se aplica pentru copiii nostri in cazul acesta?
    Multumesc anticipat.

Leave A Reply

Your email address will not be published.