blank

Lista galbenă a României a fost actualizată – 8 aprilie 2021

0 17.965

UPDATE: Lista galbena a Romaniei a fost actualizata pe 22 aprilie.

Comitetul Național pentru Situații de Urgenţă actualizează periodic lista țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea.

Lista galbenă a României a fost actualizată

Cea mai recentă lista galbenă a României a fost actualizată pe 8 aprilie 2021. Conform listei, au intrat Porto Rico și Insula Man. Așa cum anticipam, săptămâna aceasta nu sunt modificări majore cu privire la lista galbenă a României. Dar mare atenție la Maldive, Grecia, Lituania, acestea având indicele epidemiologic în creșterem aproape de cel al României.

România actualizează lista galbenă în conformitate cu indicii epidemiologici emisi de ECDC (Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor). Lista va fi publicată și pe site-ul oficial INSP. Actuala listă va intra în vigoare la 24 de ore de la aprobarea ei de către CNSU.

Ca să evităm întrebările, țările Turcia, Bulgaria, Italia rămân pe lista galbenă, ceea ce înseamnă că este nevoie de test PCR pentru a călători spre România, plus carantină de 10 zile în țară. Grecia, Germania, Marea Britanie rămân în zona verde, ceea ce înseamnă că nu este nevoie de test PCR pentru a călători spre România.

Leave A Reply

Your email address will not be published.