Lauda va opera un zbor charter Cluj - Innsbruck pentru a transporta muncitori sezonieri

Lauda va opera un zbor charter Cluj – Innsbruck pentru a transporta muncitori sezonieri

0 468

Astăzi, 15 aprilie, Lauda va opera un zbor charter pe ruta Cluj – Innsbruck pentru a transporta muncitori sezonieri în Austria.

În această perioadă, mai multe țări europene se confruntă cu lipsa forței de muncă în agricultură. Odată cu pandemia de COVID-19, au fost închise granițele și milioane de zboruri regulate au fost suspemndate. Ceea ce a blocat și migrarea forței de muncă.

Lauda va opera un zbor charter Cluj – Innsbruck

Diaspora românească numără milioane de cetățeni plecați la muncă în Europa. Majoritatea dintre ei sunt cu statut permanent în țările de adopție. Însă mai există și acești muncitori sezonieri, care călătoresc de 2-3 ori pe an pentru a strânge recolta de legume și fructe. Dacă România nu are agricultură, măcar să-i ajutăm pe alții.

Așa se face că pe 15 aprilie, o aeronavă Airbus A320 Lauda va zbura pe ruta Viena – Cluj – Innsbruck – Viena. Segmentul Viena – Cluj va avea indicativul OE600P. Segmentul Cluj – Innsbruck va avea indicativul OE601, iar segmentul Innsbruck – Viena va putea fi găsit pe radar sub indicativul OE602P.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.