La poveşti cu travelgirls.ro

3 735

În primăvara acestui an am stat la poveşti cu două fete drăguţe şi curajoase, fondatoarele proiectului travelgirls.ro. A fost o discuţie plăcută, plină de poveşti frumoase şi în urma căreia am aflat cum poţi să călătoreşti ieftin şi bine:). Ba mai mult, mi-au demonstrat că poţi călători oricând şi oricum, indiferent că eşti fată sau băiat. Important este să-ţi doreşti cu adevărat.

Ma bucură să vă spun că Travelgirls.ro a fost desemnat cel mai bun blog de călătorii la RoBlogFest 2012 şi le felicit pe fete pentru reuşită. Cu această ocazie, am decis să realizez şi un mic interviu cu ele, mai mult pentru a afla câteva secrete sau sfaturi utile oricărui călător.

Fetelor, ce înseamnă travelgirls.ro, care este povestea din jurul acestui proiect şi care este echipa din spatele site-ului?:)

TravelGirls.ro sunt două fete care se cunosc de mai bine de 20 de ani – Narcisa şi Loredana. La început am bătut ţara în lung şi-n lat, apoi am trecut timid şi graniţele şi adunasem deja poveşti pe care le împărtăşeam prietenilor. Ideea proiectului a venit de la sine, pentru că primeam întrebări din stânga şi din dreapta despre cum reuşim să fim mai tot timpul pe drumuri fără să cheltuim o avere pentru asta. Şi ne-am apucat de treabă. (Mai multe informaţii despre travelgirls)

Narcisa

Sunt surprins de curajul vostru şi vă apreciez foarte mult. Am observat că voi călătoriţi fără oprire. Cum vă descurcaţi cu timpul, cu banii, cu resursele fizice?:) Călătoriţi împreună, separat, cum funcţionează treaba la voi?

Mulţumim de apreciere. E adevărat că suntem mai tot timpul pe drumuri dar din când în când ne mai închidem în casă câte două zile şi dormim. Asta pentru că, de cele mai multe ori, facem din fiecare plecare o vacanţă cât se poate de activă – în care combinăm marea, turele pe munte, un city break, o zi la spa sau ce mai găsim la faţa locului.
Timpul liber sau, mai bine zis, lipsa lui, e cel mai mare duşman al unui călător. Niciodată nu sunt suficiente zilele de concediu aşa că trebuie să jonglăm cumva cu fiecare zi liberă.

Cât despre bugetul alocat fiecărei călătorii, am tot vorbit despre asta. Nouă ne sunt suficienţi şi 300 de euro pentru o săptămână plină în locuri pe care cei mai mulţi le consideră inabordabile.

Loredana

Cum reuşiţi să călătoriţi ieftin? Cred că sunt foarte mulţi cititori interesaţi de acest aspect. Aţi găsit formula secretă?

Depinde de aşteptările fiecăruia. Nu există o formulă secretă dar dacă ţii cont de câteva lucruri atunci când planifici o călătorie, poţi să eviţi o mulţime de cheltuieli neprevăzute şi inutile.
Cred că secretul stă într-o planificare riguroasă: cazare, transport ori locuri minunate care merită văzute şi care nu presupun niciun cost. Mai depinde și de ce înțelege fiecare printr-o vacanță. Dacă pleci o singură dată pe an și atunci vrei să te relaxezi într-un resort în care totul îți e pus pe tavă și tu nu trebuie să faci nimic mai mult decât să te bucuri de servicii, atunci e normal să plătești pentru asta. Noi nu suntem așa. Noi, cu banii pe care alții îi cheltuie pe un singur concediu, vedem câte 4-5 țări pe an iar weekendurile nu prea ne prind pe acasă pentru că ne cutreierăm țara.

Cum reusiti sa planuiti o plimbare, o vacanţă, o călătorie si sa va iasa asa bine? Ştiu că recent aţi fost în Franţa şi că aveţi câte secrete cu privire la această călătorie, ma refer la organizare:). Ce ne puteţi spune?

Mai întâi cumpărăm biletele de avion – cu luni bune înainte. Iar când se apropie călătoria, atunci intrăm cu adevărat în febra pregătirilor. Încercăm să nu uităm niciun detaliu şi căutam întotdeauna şi un plan B. Asta pentru că întotdeauna Murphy va avea grijă să nu funcţioneze totul ca la carte. Sau poate ajungi într-un loc de care te îndrăgosteşi şi vrei să stai mai mult acolo. Vizităm mai mult decât site-urile cu ghiduri turistice, citim site-urile în limba locală (Google Translate e de mare ajutor aici), cerem sfatul celor care au mai fost acolo sau al localnicilor și punem pe foaie (Dosarul TravelGirls) toate aceste detalii strânse. De exemplu, dacă zburăm într-o capitală europeană, căutăm câteva locuri frumoase și în afara ei, acolo unde merg localnicii în weekend. Ne place să ieșim din traseul turistic.

Acum să revenim la treburi care ne interesează în mod special. Aş vrea să ştiu cum vă descurcaţi la capitolul avioane, zboruri, curse etc.? Aveţi emoţii atunci când călătoriţi cu avionul?

Loredana: Îmi place la nebuie să îmi cumpăr bilete de avion pentru că asta mă face să visez la următoarea destinaţie. Dar atunci când sunt în avion şi ne pregătim de decolare… să zicem că nu mă simt foarte confortabil. E mai bine totuşi faţă de acum câţiva ani, când aveam o fobie faţă de avioane şi de zboruri.

Narcisa: Pentru mine zborul nu este foarte important, mai ales că nu prea am de ce să-mi lipesc nasul de geam și să văd locuri frumoase, așa cum se întâmplă în călătoriile cu mașina sau cu trenul. Prin urmare, pe mine ai să mă vezi dormind în avion sau răsfoind notițele făcute pentru destinație.

Îmi puteţi povesti din experienţele voastre cu avionul, lucruri frumoase şi mai puţin frumoase? Aveţi preferinţe cu privire la companii aeriene, avioane etc?

Loredana: Eu nu am zburat decât de trei ori dar prefer, desigur, companiile de linie în locul celor low-cost. Toate zborurile au fost în regulă până acum, dar sigur nu voi uita niciodată primul zbor când nu m-am putut opri din plâns o oră şi jumătate.

Narcisa: În afară de câteva turbulențe în timpul cărora mi-a trecut toată copilăria prin fața ochilor, n-am avut nicio experiență interesantă în timpul unui zbor. E drept că nici nu am acordat prea multă atenție acestei părți a călătoriei până acum dar de când am aflat de airlinestravel.ro, am început să fiu cu ochii pe servicii, pe confort și pe atitudinea personalului companiilor.

Aveţi o companie aeriană favorită şi de ce?

Loredana: Pentru mine contează foarte mult echipajul şi cum se comportă ei în cabină şi, până acum, toate experienţele au fost pozitive.

Narcisa: Mie îmi plac companiile aeriene care nu au întârzieri. Simplu, nu ?

Ţinând cont că femeile sunt mai pretenţioase la făcut bagajul, voi cum vă descurcaţi?:) Ce vă luaţi în bagaje?:D

De multe ori, renunțăm la bagajul de cală pentru a mai economisi bani. Prin urmare, am învațat să împachetăm strictul necesar, fără nimic inutil. Bineînțeles că și turele pe munte și excursiile cu cortul au contribuit la lecția asta. Dar să nu-ți imaginezi că plecăm în străinătate fără farduri, fără măcar o rochiță sau câteva accesorii, doar că în timp am aflat care ne sunt nevoile și am învățat să luăm cu noi exact ce este necesar și nimic în plus. Astfel, reușim să zburăm vara, pentru o săptămână, doar cu un bagaj de mână.

Ce planuri de viitor aveţi (cu proiectul, călătorii planificate sau dorite etc.)?

Planurile noastre implica multe calatorii. De-am avea timp pentru toate, ar fi minunat. De povești nu ducem lipsă așa că TravelGirls.ro e o sursă nesecată de experiențe, sfaturi și inspirație pentru prietenii noștri călători care ne urmăresc. Pe 1 iunie sărbătorim 1 an de la lansare și am pregătit câteva surprize. Fii cu ochii pe noi !

De când aţi început această aventură în lumea călătoriilor, s-a schimbat în vreun fel viaţa voastră? Familia, prietenii ce spun şi cum vă sprijină?

Invariabil suntem întrebate în fiecare zi când şi unde mai plecăm, iar atunci când ne întoarcem din călătorii e musai să le arătăm miile de fotografii pe care le facem. Pe câţiva dintre ei asta i-a motivat să meargă la o agenţie de turism ori să acceseze un site de bilete de avion şi să aleagă destinaţia pentru o vacanţă.

Familiile noastre sunt mândre de noi și deja au început să ne ceară să-i luăm cu noi la drum, în străinătate. Și când te gândești că nici măcar nu-s internauți…

Care va fi următoarea destinaţie şi cum aţi ales-o?:)

Acum două săptămâni ne-am luat bilete pentru Andalucia unde vom merge în octombrie. Dar până atunci vom mai face al treilea tur al României cu rucsacul în spate, vrem să urcăm pe Moldoveanu şi pe Musala (Bulgaria) şi să testăm şi câteva city breakuri: Budapesta, Londra, Paris, Viena. Restul e o nebuloasă şi pentru noi.

Ce sfaturi aveţi pentru cei care vor citi acest interviu, pentru cei care doresc să vă calce pe urme? Un sfat special?

Să nu mai creadă că vacanţa sau concediul e o singură dată pe an şi nici că pentru asta trebuie să pui bani la saltea 11 luni. Orice ocazie de a pleca la drum – chiar şi aproape de casă – trebuie fructificată. Unde mai pui că întodeauna există şi varianta low-cost pentru destinaţii considerate high-class. Dacă nu ne credeţi, staţi cu ochii pe noi.

Un gând de încheiere?:)

Vrem să citim la tine pe site că ai plecat într-o călătorie, inspirat fiind de TravelGirls.ro.

Le mulţumesc fetelor de la travelgirls.ro pentru interviu şi cu siguranţă o să mai stăm la poveşti, iar eu le promit că voi face o călătorie inspirata din experientele lor.

Vă aştept în continuare aici cu poveşti şi experienţe de călătorie şi de la alţi „călători”, de la care vom încerca, măcar puţin, să „furăm” impresii şi sfaturi pentru escapade aşa cum ne dorim.

3 Comentarii
  1. Cris-Mary says

    Foarte frumos! La cat mai multe calatorii le doresc fetelor si le invidiez la maxim 😀

  2. Alexandra says

    foarte fain interviul, bravo! 🙂

Leave A Reply

Your email address will not be published.