Aeronava Boeing 737-300 ajunge în hangarele Carpatair

2 928

Carpatair, compania aeriană full-service cu hub la Timisoara, continuă în acest an procesul de extindere a flotei prin introducerea primei aeronave Boeing 737 cu o capacitate de 148 de locuri. Acest tip de aeronavă răspunde cel mai bine nevoilor actuale ale companiei, oferindu-i acesteia posibilitatea de a transporta mai mulţi pasageri pe rutele existente şi flexibilitatea de a dezvolta rute pe distanţe mai lungi.


În ultimii ani s-a demonstrat o tendinţă constantă în direcţia scăderii preţurilor la biletele de avion pe fundalul unei creşteri continue a preţului combustibilului şi a apariţiei unor cheltuieli suplimentare legate de emisiile de carbon. Din aceste motive şi pentru a-şi crește competitivitatea, Carpatair a luat decizia să mizeze pe aeronave cu un consum redus de combustibil şi performaţe sporite.

Boeing 737 este o aeronavă mediu curier care are la bază filosofia şi viziunea principală a companiei Boeing: aceea de a produce aeronave de transport care aduc valoare adăugată companiilor aeriene, prin fiabilitate maximă, simplitate şi costuri de exploatare reduse. Boeing 737 este cel mai utilizat tip de aeronavă la scară mondială în aviaţia comercială şi unul dintre cele mai longevive modele de aeronavă din toate timpurile, oferind un nivel de confort şi siguranţă sporite pentru pasageri.

Aeronava nu este nouă. Are vârsta de 14.6 ani, primul zbor la făcut la 9.10.1997 şi a mai fost în flotele companiilor aeriene DBA, Thomsonfly, Thomson Airways, Czech Connect Airlines. În prezent, aeronava vine din Cehia, iar sâmbătă va pleca la Chişinău. Pentru început va opera rutele spre Italia din capitala Moldovei.

Leave A Reply

Your email address will not be published.