Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul
intarziat sau anulat! Poti obtine pana la 600€!

Lufthansa a primit a noua aeronavă Airbus A380

0 386

Aeronava Airbus A380 D-AIMI Lufthansa, cu numele „Berlin”, este noul aero-ambasador al capitalei germane. Numele a fost dat de către Klaus Wowereit, primarul guvernator al orașului, în cadrul unei conferințe desfășurate pe aeroportul Tegel din Berlin la care a participat Christoph Franz, Președintele și CEO-ul Lufthansa.

Aeronava gigant, cel mai mare avion de pasageri din lume, a efectuat un zbor panoramic deasupra Berlinului și regiunii Brandenburg, spre deliciul invitaților aflați la bord, printre care s-au numărat și peste o sută de copii și tineri din zona Berlinului.

Începând cu data de 3 iunie, la Berlin, una din cele mai importante companii aeriane din Europa va demara cel mai amplu program de expansiune din toate timpurile, în valoare de peste 60 de milioane de euro. Compania va asigura legătura directă între capitala Germaniei și 39 de destinații europene, bazând 15 aeronave Airbus A319 și A320 pe aeroportul Tegel. Partenerii Lufthansa Group și Star Alliance vor oferi pasagerilor 50 de destinaţii în Europa și Sudul Mediteranei.

Prin botezul aeronavei la Tegel, Lufthansa continuă o tradiție care a început în urmă cu peste jumătate de secol: acum 52 de ani, pe 16 septembrie 1960, fostul primar guvernator și apoi cancelarul federal Willy Brandt i-a dat numele de “Berlin” celui mai modern avion de pasageri Lufthansa de dimensiuni mari de la acea vreme, o aeronavă Boeing 707-430 cu patru motoare, în cadrul primei ceremonii de botezare a unei aeronave aparținând companiei aeriene de la reînființarea sa, în 1955. Din acel moment, aeronava-amiral a flotei Lufthansa, care în prezent numără peste 400 de aeronave, a purtat pretutindeni în lume numele capitalei germane. Indicativul D-AIMI “Berlin” este inscripționat pe aeronava Airbus A380 cu caractere îngroșate, pe ambele părți ale fuselajului, iar cabina este decorată cu stema orașului, ursul Berlinului. Asemenea celorlalte aeronave A380, și aeronava Berlin cu terminatia Mike India va efectua zboruri pe distanțe lungi, în special spre destinațiile Lufthansa din Statele Unite sau spre marile orașe din Orientul Îndepărtat.

Acest program cred că se încadra perfect pe noul aeroport Berlin Brandenburg. Dar, aşa cum v-am anunţat, aeroportul va fi inaugurat în primăvara lui 2013. Totuşi planurile Lufthansa nu pot fi amânate!

Leave A Reply

Your email address will not be published.