Malta va deschide sezonul turistic la 1 iunie. Cei vaccinați vor putea călători fără restricții.

0 1.443

Programele de vaccinare desfășurate la nivelul fiecărei țări din Europa dă mari speranțe sectorului turistic. Tot mai multe țări anunță intenția de a redeschide granițele pentru turiști, în special pentru cei vaccinați, imunizați natural prin infectarea cu noul coronavirus sau pentru cei testarea anti-COVID.Malta, cu 40% din populație vaccinată cu prima doză, anunță că dorește relansarea turismului internațional începând cu 1 iunie. Cu toate acestea, în funcție de țările de origine, călătorii vor putea intra în Malta pe baza certificatului de vaccinare, a unui rezultat negativ în urma testării PCR COVID-19 sau dacă prezintă un certificat de imunizare. Cei ce vor călători din țările ”verzi” nu vor fi condiționați, putând călători liberi.

Malta va aplica sistemul ”semaforului” pentru a clasifica țările (roșu, galben și verde). În Uniunea Europeană și în țările cu care Malta are acord bilateral de sănătate, persoanele complet vaccinate (după 10 zile de la rapel) pot călători liber, cu condiția să prezinte dovada vaccinării. Călătorii din afara UE trebuie să respecte condițiile stabilite de UE (Schengen).

Autoritatea pentru Turism din Malta va lansa noua campanie promoțională Feel Free Again, având scopul de a atrage turiștii. Aceștia pot profita de libertatea de a călători în Malta atunci când este momentul potrivit.

Dacă sunt călători din zona galbenă și nu s-au vaccinat încă, dar vor să călătorească în Malta, aceștia trebuie să prezinte un rezultat negativ al unui test PCR de COVID-19. De menționat că acesta trebuie făcut cu maxim 72 de ore înainte de ora întrării în Malta. Evident, cei ce vor călători din zona verde nu mai trebuie să prezinte nimic. Vor putea călători liber.

Autoritatea pentru Turism din Malta reamintește că au fost puse în aplicare protocoale COVID. Restaurantele, unitățile de cazare și furnizorii de servicii respectă cele mai înalte standarde de curățenie și siguranță sanitară.

Leave A Reply

Your email address will not be published.