Italia interzice accesul cetățenilor din 13 țări. Moldova e pe listă, România NU e pe listă. Vezi lista țărilor!

2 12.589

Joi, pe 9 iulie 2020, Italia a luat măsura de a interzice accesul persoanelor provenite din 13 țări, care au înregistrat o rată excesivă de infecții cu COVID-19.

Italia interzice accesul cetățenilor din 13 țări

Lista întocmită de ministerul sănătății cuprinde: Armenia, Bahrain, Bangladesh, Brazilia, Bosnia și Herțegovina, Chile, Kuweit, Macedonia de Nord, Moldova, Oman, Panama, Peru și Republica Dominicană.

Interdicția afectează pe oricine a rămas sau a călătorit prin aceste țări în ultimele 14 zile, a declarat ministrul Sănătății, Roberto Speranza, într-un comunicat.

Persoanele, din toate celelalte țări din afara Uniunii Europene și din afara zonei Schengen, pot călători Italia, dar trebuie să intre 14 zile în carantină. Deci repetăm. Aici ne referim la toți cei ce călătoresc în Italia din afara zonei UE și Schengen. România este în UE, deci călătorii din România NU SUNT OBLIGAȚI să intre în izolare / carantină în Italia.

Italia a fost prima țară europeană lovită puternic de coronavirus. Primul caz a fost raportat pe 21 februarie. În toată această perioadă, Italia a înregistrat aproape 35.000 de decese, dar numărul zilnic al deceselor și cazurilor noi s-a redus considerabil față de apogeul înregistrat la final de martie – început de aprilie.

Joi, Agenția pentru Protecția Civilă a raportat 12 decese în ultimele 24 de ore, în scădere față de 15 în ziua precedentă, în timp ce cazurile noi au crescut la 229 de la 193.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.