Italia ia în considerare să impună reguli mai stricte pe plan intern

0 1.740

Guvernul italian ia în considerare impunerea de noi măsuri COVID-19, îngrijorați fiind de un nou val de cazuri pozitive legate de Omicron, noua variantă COVID-19. Potrivit Bloomberg, citat de SchengenVisaInfo.com, autoritățile din Italia se vor întruni pe 23 decembrie pentru a discuta posibile noi restricții. Noul pachet de restricții va include: cerința de acoperire a feței, reducerea valabilității certificatelor COVID-19 și impunerea unei cerințe de testare pentru toate persoanele care doresc să participe la evenimente mari, indiferent starea de vaccinare.


„Suntem îngrijorați. Nu s-a luat încă o decizie și ne vom uita la numărul de cazuri, dar colegii din Marea Britanie ne spun că Omicron este o provocare. Avem un avantaj, o incidență mai mică a Omicron în comparație cu alte țări, dar nu va dura mult până când va ajunge tulpină dominantă”, a declarat ministrul italian al Sănătății, Roberto Speranza, pentru Rai3.

În plus, Franco Locatelli, șeful grupului oficial de consultanță științifică, a explicat că noua variantă este de așteptat să devină dominantă în Europa în săptămânile următoare, deoarece țările au înregistrat recent o creștere a cazurilor pozitive.

„Consiliul de Miniștri, la propunerea președintelui Mario Draghi și a ministrului Sănătății Roberto Speranza, a aprobat un decret-lege care prevede prelungirea stării de urgență la nivel național și măsuri pentru limitarea epidemiei de COVID-19 până în martie 31 2022”, a anunțat Consiliul într-un comunicat de presă.

În plus, săptămâna trecută, Italia a stabilit noi reguli de călătorie în țară. Persoanele nevaccinate vor sta în carantină la sosire. Toate persoanele trebuie să prezinte rezultatul negativ al unui test COVID-19.

Leave A Reply

Your email address will not be published.