Italia ar putea impune carantina pentru toți călătorii din UE

0 565

Conform unor surse din cadrul ministerului sănătății din peninsulă, Italia va solicita călătorilor care sosesc din toate celelalte țări ale UE să intre în carantină timp de cinci zile, ca o măsură de descurajare a călătoriilor de Paște, informează thelocal.it.Ministrul Sănătății, Roberto Speranza, intenționează să semneze o nouă ordonanță prin care să impună călătorilor europeni care intră în Italia să se testeze pentru coronavirus înainte de călătorie și să respecte carantina, indiferent de rezultate, au declarat marți dimineață oficialii ministerului. Apoi trebuie să se testeze din nou după izolarea de cinci zile.

În acest moment nu se știe când vor intra în vigoare noile reguli. Până marți după-amiază, pe site-ul Ministerului Sănătății nu fusese publicată nicio ordonanță nouă.

Restricțiile se vor aplica atât vizitatorilor străini, cât și rezidenților care se întorc, cu singurele excepții din motive de „necesitate și urgențe dovedite”, a declarat un oficial al ministerului pentru AFP.

Anterior, majoritatea călătorilor din UE pur și simplu trebuiau să testeze negativ până la 48 de ore înainte de a ajunge în Italia, în timp ce carantina se aplica doar persoanelor care soseau din țări din afara UE. Perioada de carantină este totuși mai scurtă pentru călătorii din UE, de doar cinci zile. Persoanele care sosesc din state nemembre trebuie să petreacă 14 zile în izolare.

Noua măsură pare concepută pentru a descuraja călătoriile spre Italia în perioada sărbătorilor de Paște, când toată țara va intra într-un lockdown de 3 zile.

Unii dintre vecinii Italiei impun deja carantină călătorilor care sosesc din alte părți ale Europei, inclusiv Austria,  Elveția și Suedia, în timp ce Germania solicită pasagerilor aerieni să prezinte dovada unui test negativ de COVID-19.

Călătorii care sunt supuși carantinei ar trebui să raporteze adresa la care intenționează să se autoizoleze, apoi să se îndrepte spre aceasta numai cu transport privat. Aceștia trebuie să rămână înăuntru pe durata perioadei de carantină, evitând contactul cu alte persoane din locuința.

Leave A Reply

Your email address will not be published.