Emirates a zburat cu Airbus A380 la Aeroportul Internațional King Abdulaziz (KAIA) din Jeddah, Terminalul 1

0 788

Emirates a zburat cu Airbus A380 la Aeroportul Internațional King Abdulaziz (KAIA) din Jeddah, devenind astfel prima companie aeriană care a zburat cu super-jumbo către cel mai recent reper al aviației din Regatul Arabiei Saudite. Zborul EK2803 a aterizat în Jeddah, pe 29 martie 2021, la 18:10, și a fost întâmpinat cu un salut al tunurilor cu apă.

De fapt știrea corectă stă în faptul că Airbus A380 Emirates a fost primul super-jumbo care a parcat la noul terminal al Aeroportul Internațional King Abdulaziz (KAIA) din Jeddah. Pentru a marca momentul, Emirates a operat zborul EK2803 cu unul dintre cele mai noi avioane A380, indicativ A6-EVN, care vine echipat cu noua clasă Premium Economy.

Pasagerii care aleg să călătorească cu A380 pot beneficia de noile facilități și servicii la sol, inclusiv îmbarcare ușoară și debarcare din aerobridges cu două nivele.

Terminalul 1 KAIA este unul dintre cele mai mari terminale din Regatul Arabiei Saudite și are capacitatea de a gestiona 30 de milioane de pasageri pe an, combinând atât zboruri interne, cât și zboruri internaționale. Poate găzdui simultan până la 70 de avioane, inclusiv Airbus A380. 

Unul dintre cele mai mari proiecte de infrastructură aeroportuară din Arabia Saudită, noul Terminal 1 al KAIA susține investițiile semnificative pe care Regatul le-a făcut în aviație, ca parte a KSA Vision 2030, pentru a-și diversifica economia, a crea legături comerciale și turistice mai largi și a-și transforma locul ca un hub global conectând Asia, Europa și Africa.

KAIA se mândrește și cu cel mai înalt turn de control al traficului aerian din lume, având 136 de metri. Ajutând să servească drept poartă pentru pelerinii Hajj și Umrah, Terminalul 1 este conectat la calea ferată de mare viteză Haramain, iar pasagerii pot călători fără probleme la Medina și Mecca.

Leave A Reply

Your email address will not be published.