Italia a prelungit perioada de aplicare a măsurilor restrictive la intrarea în țară până pe 5 martie 2021

1 10.826

Pe 16 ianuarie, autoritățile din Italia au hotărât ca noile măsurile restrictive pentru combaterea răspândirii infecției cu virusul SARS-CoV-2 în Italia să fie aplicabile în perioada 16 ianuarie – 5 martie 2021. Cei ce vor dori să călătorească din România în Italia, trebuie să țină cont de următoarele reguli.

Persoanele, care s-au aflat sau au tranzitat teritoriul României în ultimele 14 zile anterioare sosirii în Italia, au obligația de a prezenta, transportatorului la momentul îmbarcării sau oricărei persoane desemnate să efectueze controale, o adeverință care confirmă efectuarea, în cele 48 de ore anterioare intrării pe teritoriul italian, a unui test de diagnostic molecular sau de captură antigen, de tip tampon, cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2. În cazul neprezentării testului menționat anterior, este necesară autoizolarea pentru 14 zile.

În cazul în care șederea/tranzitul în statele/teritoriile de pe lista C a fost efectuată din motive de necesitate, există obligația de a prezenta un test negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat în cele 48 de ore anterioare intrării în Italia.

Orice persoană care sosește în Italia este obligată să prezinte transportatorului sau autorităților italiene abilitate să efectueze controale, o declarație pe proprie răspundere, conform modelului disponibil aici!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.