Israel adaugă 10 țări pe lista roșie a călătoriilor interzise

0 566

După ce a interzis toți călătorii străini ca răspuns la descoperirea variantei Omicron, Israel va adăuga acum 10 țări noi pe „lista roșie” a locurilor în care cetățenii și rezidenții israelieni nu pot călători.


Oficial, de la miezul nopții, 22 decembrie, israelienii nu vor mai putea călători în SUA, Canada, Germania, Belgia, Ungaria, Italia, Maroc, Portugalia, Elveția și Turcia. În prezent, pe „lista roșie” a Israelului se află 58 de țări.

Cetățenii israelieni care se întorc din țările incluse pe „lista roșie” trebuie să treacă printr-o izolare completă, indiferent de starea de vaccinare sau de recuperare după virus. Izolarea completă este considerată 14 zile. Perioada carantinei se poate reduce la 7 zile dacă sunt făcute două teste PCR – unul la sosire și celălalt în a 7-a zi de izolare – și ambele au rezultate negative.

Israel a înregistrat o creștere a numărului de cazuri, potrivit Reuters COVID-19 tracker. Începând cu 20 decembrie, țara a înregistrat în medie 753 de cazuri pe zi. A impus restricții de călătorie pentru a depăși varianta Omicron, care se presupune a fi mai contagioasă decât variantele anterioare.

Israel a fost remarcat ca un exemplu de succes în campania de vaccinare împotriva noului coronavirus. Cu toate că populația este vaccinată în proporții mari, Israel impune prezentarea unui permis verde pentru adunările cu mai mult de 50 de persoane organizate în spațiile închise. Un permis verde înseamnă că o persoană a fost vaccinată, recuperată sau testată negativ pentru coronavirus.

Vă reamintim că, începând cu 29 noiembrie, intrarea cetățenilor străini în Israel este interzisă, cu excepția cazurilor aprobate de comitetul de excepții, fiind necesară obținerea unei autorizații de intrare – Entry_Permit –  care se acordă de către Autoritatea de Imigrare.

Leave A Reply

Your email address will not be published.