Declarație Rafila: Valul 5 al pandemiei va dura cel puțin 2 luni în România!

1 913

Nu trebuie să ne mire faptul că pandemia de COVID-19 va continua. Deja multe țări europene se confruntă cu valul 5 al pandemiei, în special din cauza OMICRON. Trendul este clar și, inevitabil, valul 5 al pandemiei va veni și în România.

Să nu uităm că autoritățile au relaxat mult restricțiile plan local, dar au impus noi reguli de călătorie la graniță. Asta va duce la declanșarea valului 5 pentru că mulți vor călători în România, vor participa la petreceri de Crăciun și Anul Nou, oamenii vor merge în biserici și în multe alte locuri publice aglomerate.

Ceea ce a declarat Rafila e doar o confirmare la evoluția firească a lucrurilor cu privire la pandemie. Valul 5 al pandemiei va ajunge în România în cel mult 3 săptămâni, a declarat marți premierul Nicolae Ciucă, la finalul întâlnirii cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, el spunând că a primit de la aceasta un semnal că România trebuie să fie cu adevărat pregătită pentru a face faţă. La rândul său, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a spus că valul 5 va dura cel puțin 2 luni.

Declarațiile făcute de premierul Nicolae Ciucă

  • „Esența discuțiilor pe care le-am avut cu dna Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, au vizat elementele legate de criza Covid. Este o preocupare majora vis a vis de modul în care fiecare stat membru și Uniunea în ansamblu este în măsură să gestioneze pandemia de COVID.
  • De asemenea am discutat impactul pe care noul val al variantei Omicron îl are deja într-o serie din țările Europei, primind un semnal că trebuie să fim cu adevărat pregătiți pentru ceea ce înseamnă impactul pe care acesta îl va avea și la nivelul țării noastre, discutându-se și despre un interval de timp, probabil nu mai mare de 3 săptămâni în care el va fi și în zona țării noastre.
  • Ca atare principalul subiect de discuție a fost legat de modul în care noi suntem pregătiți să gestionăm al 5-lea val și desigur au fost discuții legate de modul în care decurge campania de vaccinare și de necesitatea ca la nivel guvernamental și al instituțiilor de specialitate, și aici insist – instituțiile de specialitate din Ministerul Sănătății – să poată să aibă o comunicare și să poată convingă din punct de vedere profesional necesitatea ca populația să se vaccineze, fiind practic singurul instrument prin care cu certitudine așa cum am putut să desprindem din ceea ce s-a întâmplat nu ne protejează din a ne infecta, în schimb ne protejează să trecem mai ușor prin boală și să nu avem atâtea cazuri așa cum am avut în perioada valului 4 când zeci de mii de români și-au pierdut viața”, a declarat premierul Nicolae Ciucă, marți, la finalul vizitei la Bruxelles.

Declarația făcută de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila

  • „Eu cred că valul 5 va dura mai mult de o lună și jumătate, cel puțin 2 luni, văzând cum arată lucrurile în alte state. Cred că lunile de risc maxim vor fi februarie și martie”, a afirmat Rafila, la Parlament, citat de Hotnews, în contextul în care a vorbit despre necesitatea ca certificatul la locul de muncă să fie adoptat cât mai repede, pentru a putea fi aplicat.

În concluzie, planificați-vă deplasările prudent și atenție la toate regulile de călătorie impuse de țara de destinație. Fiecare țară are propriile reguli și nu sunt reciproce cu țările de plecare. Regulile de intrare în România diferă față de regulile impuse de Italia.

Leave A Reply

Your email address will not be published.