Islanda scurtează perioada carantinei la 7 zile

0 386

Autoritățile islandeze au decis să modifice regulile actuale privind cerințele de carantină care sunt impuse în prezent persoanelor diagnosticate cu boala COVID-19.


Potrivit unui comunicat de presă care a fost emis de Ministerul Sănătății pe 30 decembrie, perioada de carantină pentru cei care sunt testați pozitiv cu virusul va fi scurtată la șapte zile.

Cu toate acestea, s-a subliniat că autoritățile vor avea dreptul de a prelungi perioada de izolare pentru anumite persoane dacă este necesar. Prelungirea perioadei de carantină se va baza pe evaluarea medicală continuă.

Anterior, Islanda avea o cerință de carantină de zece zile pentru cei care erau confirmați pozitiv cu noul coronavirus. Cu toate acestea, potrivit Iceland Monitor, autoritățile islandeze au început să ia în considerare opțiunea de a scurta perioada după ce Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA (CDC) au anunțat că vor scurta perioada de carantină la cinci zile pentru cetățenii americani.

Islanda este una dintre țările europene care a reușit să țină sub control situația COVID-19 prin impunerea unor reguli stricte pentru toți călătorii. Cu toate acestea, cazurile au crescut ușor în ultimele săptămâni. Datele Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) arată că Islanda a înregistrat 3.766 de noi cazuri de infecție cu COVID-19 în ultimele șapte zile.

Leave A Reply

Your email address will not be published.