blank

Lista companiilor aeriene care urmează să fie lansate în 2022

0 3.441

În 2020, pandemia cu noul coronavirus a afectat foarte mult aviația comercială. După lunile lockdown, timp în care zeci de mii de avioane au rămas la sol, mii de zboruri anulate și milioane de pasageri afectați, mai multe companii aeriene au falimentat. Această criză a continuat și în 2021.

Însă acest lucru nu a descurajat viitorii vizionari în a lansa noi companii aeriene. Într-o situație de criză sunt generate diferite oportunități de care unii vor profita din plin. Cu toate că aviația și turismul au fost grav afectate de pandemie, au apărut noi oportunități de care agențiile de turism și cei cu dare de mână vor profita.

Vă reamintim că în 2021, compania Alitalia a falimentat, iar din cenușa ei a luat naștere ITA Airways. Alte companii care au luat naștere în 2021: Avelo, Breeze, Flyr și PLAY. Să nu uităm de transformările operaționale întreprinse de Lufthansa Group, Emirates, Air France – KLM, dar și multe alte companii aeriene.

În 2021, companiile aeriene au renegociat cu producătorii de avioane livrarea noilor modele și rezervarea noilor sloturi de livrare. Unele companii aeriene au amânat livrarea, altele au grăbit recepția noilor avioane.

2022 se anunță un an mai bun, mizând pe reducerea efectelor pandemiei și relaxarea sectoarelor de turism si aviație. Sunt planuri pentru lansarea de noi companii aeriene la nivel mondial.

Companii aeriene noi pregătite de lansare în 2022

Air Connect – o nouă companie aeriană în România. Air Connect este programată să își înceapă operațiunile de zbor la începutul sezonului vara 2022, mai exact de la finalul lunii martie. În spatele companiei sunt oameni importanți din domeniul aviației comerciale, handling, întreținerea și travel. Flota se va baza pe modelul de succes ATR 72-600. Ambițiile companiei sunt de a deveni unul dintre cei mai importanți operatori de turbopropulsoare din regiune.

Hans Airways – un nou transportator britanic cu planuri pentru zboruri între UK și India. Transportatorul a declarat că intenționează să opereze o flotă formată din avioane A330-200. Compania a anunțat planuri pentru recrutarea personalului pentru zboruri în 2022.

Flybe – noua companie ce a luat naștere în falimentului Flybe. Poate suna ciudat, dar după falimentului companiei britanice, brandul a fost cumpărat și resuscitat. Compania aeriană FlyBe va reveni în zbor, folosind aeroportul din Birmingham ca bază principală. Urmează să reia zborurile interne și zboruri către destinații din diferite țări europene, în primăvara anului 2022. Sediul central va fi la West Midlands. A generat 600 de locuri de muncă.

Norse Atlantic Airways – un nou transportator norvegian cu planuri mărețe pentru rutele low-cost transatlantice. Încearcă să profite de oportunitățile apărute în urma retragerii companiei Norwegian Air Shuttle de pe mai multe rute.

Akasa Airlines – un nou transportator aerian indian, care are planuri mari după ce a plasat o comandă pentru 72 de avioane Boeing 737 MAX. Transportatorul ultra-low-cost, susținut de miliardarul indian Rakesh Jhunjhunwala, intenționează să înceapă operațiunile la jumătatea anului 2022.

Greater Bay Airlines – are sediul în Hong Kong. A sperat să se lanseze în vara anului 2021, dar a suferit întârzieri în obținerea certificatului de operator aerian și a aprobărilor de licență necesare. Compania aeriană a oferit ultima dată o actualizare pe 8 octombrie 2021, când a spus că speră să înceapă să zboare „în curând”.

Airbahn – este o nouă companie aeriană americană. Arecepționat primul său avion în noiembrie, un Airbus A320 de 12 ani, cu înregistrarea N786PB. Potrivit rapoartelor presei americane, prima rută a companiei aeriene va fi deschisă pe 1 martie 2022 și va lega de la Ontario de Oakland, California (OAK). 

Northern Pacific Airways – o nouă companie aeriană ce se vrea a fi specializată în zboruri lungi. Intenționează să conecteze destinațiile din Statele Unite cu Japonia și Coreea de Sud prin zboruri de legătură prin intermediul bazei sale de la Aeroportul Internațional Ted Stevens Anchorage (ANC). Pentru aceasta, intenționează să dezvolte o flotă de avioane Boeing 757-200. A anunțat achiziționarea primelor șase aeronave, spunând că a selectat acest avion din considerente economice.

Acestea sunt doar câteva dintre noile companii aeriene care au șanse să înceapă zborurile în 2022. Cu siguranță lista poate fi actualizată și nimic nu este cert în aceste vremuri instabile din punct de vedere economic, social și pandemic.

Leave A Reply

Your email address will not be published.