Islanda reintroduce cerința testării pentru călătorii vaccinați

0 564

Autoritățile islandeze au anunțat că toate persoanele vaccinate și cele recuperate în urma infectării cu COVID-19 trebuie să prezinte – la intrarea pe teritoriul islandez – rezultatul negativ al unui test PCR sau al unui test rapid cu antigen care să nu fi fost efectuat cu mai mult de 72 de ore înainte. Decizia va intra în vigoare începând cu data de 27 iulie.Potrivit unui comunicat de presă emis de guvern, această decizie a fost luată de ministrul sănătății, în urma recomandării epidemiologului șef din islanda. De asemenea, autoritățile îi sfătuiesc pe locuitorii Islandei care au cunoștințe în țară să se testeze la sosire, indiferent dacă prezintă sau nu simptome ale bolii.

Islanda reintroduce cerința testării pentru călătorii vaccinați sau care au trecut prin boală, începând cu 27 iulie.

După cum a menționat memorandumul emidemiologului șef, infecțiile cu COVID-19 au crescut recent în Islanda, majoritatea cazurilor pozitive fiind cu varianta Delta. Conform Briefului de evaluare al ECDC publicat pe 23 iunie, varianta Delta este cu aproape 60% mai transmisibilă decât tulpina inițială.

Călătorii care sosesc în Islanda trebuie să furnizeze documentele în islandeză, engleză, daneză, norvegiană, suedeză sau franceză. Documentele în alte limbi pot fi acceptate atâta timp cât sunt furnizate cu o traducere certificată suplimentară într-una dintre limbile menționate anterior.

Copiii cu vârsta de cel puțin 16 ani vor continua să fie scutiți de toate restricțiile la frontieră.

Islanda a anunțat că recunoaște toate cele opt vaccinuri aprobate de Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) și Organizația Mondială a Sănătății (OMS), după cum arată următoarea listă:

  • Comirnaty – Pfizer / BioNTech
  • Vaxzevria – AstraZeneca
  • AstraZeneca / SK Bio
  • Vaccine AstraZeneca (Covishield), Serum Institute of India
  • Janssen – Cilag International
  • Spikevax; ARNm – 1273, Moderna Biotech
  • Vero Cell – Sinopharm / Beijing Institute of Biological Products
  • Sinovac-CoronaVac (Vero Cell), Sinovac Life Sciences
  • În ciuda faptului că EMA nu a aprobat-o, țara se numără printre puținele țări europene care recunosc vaccinul Covishield.

Islanda a început să pună în aplicare Certificatul Digital COVID UE la începutul lunii iunie. Cu toate acestea, țara a menținut măsurile la frontieră până la 1 iulie, în urma recomandării epidemiologului șef.

Potrivit datelor Organizației Mondiale a Sănătății, Islanda nu a raportat niciun deces cauzat de complicațiile COVID-19, dar au fost înregistrate 179 de cazuri pozitive în ultimele 24 de ore. De când a început pandemia în 2020, țara a înregistrat 30 de decese cauzate de coronavirus și 7.233 de cazuri pozitive. În prezent, 71.1% din populația islandeză este complet vaccinată (253.666), în timp ce 267.830 de persoane au primit prima doză a unui vaccin COVID (75% din populație).

Leave A Reply

Your email address will not be published.