Anglia ar putea actualiza listele în această săptămână. România are șanse să intre pe lista verde!

0 16.594

Deși Anglia a luat în calcul să actualizeze lista semafor – roșu, galben, verde – la trei săptămâni, presa din regat anunță că e posibil ca următoarea actualizare să se facă în această săptămână. Financial Times citează surse apropiate prim-ministrului Boris Johnson.

Sursele menționează că Marea Britanie ar dori să-și deschidă granițele pentru turiștii străini vaccinați. În prezent, cetățenii vaccinați în afara Angliei, inclusiv cetățenii britanici vaccinați în alte țări, nu pot intra fără restricții, fiind obligați să stea în carantină 10 zile și să facă două teste PCR.

Un alt obiectiv urmărit prin această actualizare iminentă ar fi eliminarea listei galbene+ pe care se află doar Franța. Pe 19 iulie, când Anglia a relaxat condițiile de călătorie din zona galbenă, Franța a fost trecută la excepții, iar cei ce călătoreau din teritoriile franceze erau obligați să intre în carantină.

Totodată, Anglia intenționează să actualizeze și lista verde. Sunt vizate țări precum Austria, Bosnia & Herțegovina, Italia, Germania, Ungaria, Polonia, România și altele în care incidența e scăzută.

Sursele nu exclud alte modificări care vizează stabilirea unei flexibilități mai mari pentru călătoriile internaționale și, astfel, restabilesc încrederea atât consumatorilor, cât și companiilor. De exemplu, una dintre cerințele pe care sectoarele sociale și de afaceri le cer autorităților britanice constă în eliminarea testele PCR necesare pentru cei care se întorc din țări verzi.

Leave A Reply

Your email address will not be published.