Ipocrizia liderilor politici și încălzirea globală: 400 de avioane private au zburat la Glasgow pentru COP26!

0 733

Timp de două săptămâni, între 31 octombrie și 12 noiembrie, peste 120 de lideri de stat și delegații din aproximativ 200 de țări, experți climatici și activiști de mediu vor participa la COP26. Vor avea loc discuții legate de viitorul planetei și modul în care pot fi combătute problemele de mediu pentru a limita creșterea temperaturii medii globale la sub 1,5 grade Celsius față de perioada preindustrială.Summitul global COP26 este considerat cel mai important eveniment dedicat climei, care a fost organizat după Acordul Climatic de la Paris din 2015. Nu este încă foarte clar în acest moment dacă va exista și un acord ferm post-COP pentru ca schimbările climatice să fie controlate.

COP (Conferința părților) reprezintă o Conferință a ONU dedicată subiectului schimbărilor climatice, care a căpătat la nivel global din ce în ce mai multă atenție. Summitul este organizat la Glasgow, în Scoția. Miza COP26: atingerea unui nivel net al emisiilor de CO2 egal cu zero până în 2050 și păstrarea posibilității limitării încălzirii globale la 1,5 grade Celsius.

În acest context, în care este organizat summitul COP26 pentru a discuta reducerea emisiilor de CO2, mai multe delegații și lideri de stat au zburat la Glasgow la bordul avioanelor private. Nu mai puțin de 400 de private jeturi au aterizat în Scoția.

Cel puțin 52 de avioane private au aterizat duminică la Glasgow. Cele mai prudente prognoze sugerează că flota de avioane private care au zburat pentru COP26 au generat 13000 de tone de emisii de CO2, echivalentul cantității produse de peste 1600 de britanici într-un an.

Printre cei ce au ales să zboare cu avioane private, cu toate că au avut la dispoziție posibilitatea de a zbura la bordul avioanelor de linie, se regăsesc: Jeff Bezos, Prinţul Charles, Angela Merkel, Emmanuel Macron și mulți alții.

Numai președintele SUA, Joe Biden, a generat aproximativ 100 de tone de carbon pentru a fi prezent la conferință. Flota a fost alcătuităe din patru avioane, elicopterul Marine One, la care s-a alăturat un convoi uriaş de mașini, inclusiv The Beast și numeroase SUV-uri, informează hotnews.ro.

Leave A Reply

Your email address will not be published.