blankblank

Întrebări frecvente: Pot face rezervări pentru zborurile de legătură / zboruri cu escală la Wizz Air, Blue Air, RYANAIR?

0 1.886

Când vreți să călătoriți spre o anumită destinație care nu e acoperită cu zbor direct din aeroportul de plecare, puteți combina zborurile în funcție de companiile aeriene care le operează. Acestea sunt considerate zboruri cu escală. În cazul companiilor full-service sau în cadrul companiilor din aceleași alianțe aeriene, zborurile pot fi combinate pe un singur bilet până la destinație. Problema apare atunci când zborurile sunt operate de companiile aeriene low-cost pentru că ele zboară point-to-point și nu pot combina zborurile. La fel se întâmplă și în cadrul companiilor full-service care nu au parteneriat pentru a combina zborurile și atunci segmentele sunt cumpărate individual.

Zboruri cu escală la Wizz Air

De exemplu, Wizz Air nu operează zboruri de legătură și nu poate facilita transferul pasagerilor și al bagajelor acestora către alte zboruri (fie zboruri Wizz Air, fie operate de alte companii aeriene). Din acest motiv, Wizz Air nu-și asumă responsabilitatea pentru pierderea altor curse ulterioare cursei curente.

Dacă rezervați mai multe zboruri Wizz Air în aceeași zi, acestea nu sunt considerate zboruri de legătură. Va trebui să ridicați bagajul, să ieșiți din zona de tranzit, să mergeți la biroul de check-in, să predați bagajul, să vă îndreptați spre controlul de securitate și să vă îmbarcați din nou pentru următorul zbor. Asigurați-vă că documentele dumneavoastră de călătorie sunt valide în toate țările în care sosiți/din care plecați.

Asigurați-vă un interval de timp suficient între ora de sosire a zborului curent și ora de plecare a zborului următor.

Zborurile cu escală la RYANAIR

În schimb RYANAIR a introdus posibilitatea de a combina unele zboruri operate prin intermediul unor aeroporturi. RYANAIR are un serviciu numit ”Zboruri cu escală”. Reține, biletele de avion achiziționate ca parte a serviciului RYANAIR „Zboruri cu escală” au un singur număr de rezervare și nu pot fi separate.

Sunt necesare minim 150 de minute pentru realizarea unei legături între zboruri. Asigurați-vă că, pentru continuarea călătoriei, sunteți la poarta de îmbarcare cu cel puțin 20 de minute înainte de plecarea zborului de legătură. Durata maximă permisă pentru un zbor cu scală este de 6 ore.

Modificările biletelor de avion pot fi făcute doar pentru întreaga călătorie. O taxă de modificare a biletului de avion va fi percepută pe călătorie (călătorie dus sau întors) și trebuie să plătiți orice diferență de preț între zborul inițial și zborul modificat.

Da, dacă, indiferent de motiv, nu folosești primul avion, vei putea totuși folosi al doilea avion din escală. De asemenea, dacă nu folosești zborurile de plecare, vei putea totuși folosi zborurile de retur.

Dacă ați rezervat un zbor cu escală cu RYANAIR (un singur număr de rezervare) și pierdeți conexiunea deoarece zborul inițial este anulat sau întârziat, RYANAIR se asigură că sunteți transferat către următorul zbor disponibil spre destinația finală. Alternativ, puteți avea dreptul la un zbor de întoarcere la destinația inițială și la o rambursare.

Zboruri cu escală la Blue Air

Blue Air nu garanteaza conexiunile cu alte zboruri sau cu alte mijloace de transport, cu excepția celor vândute de către Blue Air ca atare.

Zborurile operatorului de transport aerian nu sunt menite pentru a fi folosite în conexiune cu alte zboruri ale Companiei sau ale altor companii, cu exceptia celor vândute ca atare de către Blue Air. Pentru astfel de zboruri de legătură se va aplica o taxă de legătură.

Orice altă conexiune efectuată de pasageri în afara regulilor de mai sus se va face pe propriul risc, iar pasagerii vor trebui să parcurgă procedura de check-in pentru fiecare dintre zborurile succesive.

În cazul in care pasagerul deține bilete pentru zboruri Blue Air cu escală, zboruri vândute de catre Blue Air ca atare, pasagerul are obligativitatea de a anunța la check-in-ul de pe aeroportul de plecare pentru ce zbor Blue Air de continuare detine bilet; în acest caz, i se vor da indicații referitoare la cartea de îmbarcare și eticheta de bagaj pentru zborul de continuare`

În cazul în care biletul de călătorie este eliberat pentru doua sau mai multe segmente de zbor către o destinațtie, pasagerul are obligația de a colecta bagajul de cala în momentul sosirii pe aeroportul indicat pe eticheta de bagaj ca fiind destinație finală.

În cazul în care pasagerul deține un titlu de călătorie valabil pentru un zbor în conexiune, acesta are obligatia de a se informa în prealabil referitor la procedurile de check-in și inregistrare / transfer bagaj de cala, asociate itinerariului său de călătorie. 

Concluzia

În concluzie putem spune că sunt companii unde se pot combina zborurile pentru a ajunge la o destinație care nu are acoperire cu zbor direct din aeroportul de plecare. În acest caz, compania garantează transbordarea la zborul următor (sau la un alt zbor în cazul în care este pierdută conexiune programată) și se ocupă inclusiv de transferul bacajul de cală etc.

În alte situații, va trebui să vă combinați singuri zborurile și pentru asta trebuie să vă luați marjă de timp ca să faceți toate formalitățile de check-in / control / îmbarcare în aeroportul sau aeroporturile de tranzit. Acest lucru fiind necesar inclusiv în cazul bagajelor de cală. Din păcate, în cazul în care vă combinați singuri zborurile, companiile aeriene nu răspund de pierderea legăturii sau a legăturilor dacă zborul anterior este anulat sau are întârziere. Mare atenție când vă rezervați biletele de avion și modul în care vă combinați zborurile.

Leave A Reply

Your email address will not be published.