blank

International Airlines Group (IAG) dorește 200 de avioane Boeing 737 MAX

0 590

În a doua zi de Paris Air Show 2019, pentru noi, surpriza cea mai mare a venit de la International Airlines Group (IAG), care și-a exprimat intenția de a cumpăra 200 de avioane Boeing 737 MAX.

International Airlines Group (IAG) este format din companii aeriene cu renume, printre care British Airways, Iberia, Aer Lingus, Vueling și Level.

Cele 200 de avioane Boeing 737 MAX ar putea ajunge în flotele companiilor membre IAG, inclusiv la Vueling și LEVEL. Tranzacția a fost evaluată la 24 de miliarde de dolari, la prețul de listă.

Însă ținând cont de situația incertă a avioanelor 737 MAX, putem presupune că IAG și-a negociat foarte bine tranzacția, poate chiar la un preț preferențial.

200 de avioane Boeing 737 MAX pentru IAG

Companiile aeriene afiliate IAG transportă anual peste 113 milioane de pasageri spre 256 de destinații. Flota IAG numără peste 580 de avioane. Pe zborurile lung-curier, majoritatea avioanelor sunt de la Boeing, în special modelul 777. La începutul acestui an, IAG a plasat o comandă pentru noul model Boeing 777X, dar și pentru 787 Dreamliner.

Pe zborurile scurte și medii, companiile IAG folosesc avioane preponderent Airbus. Prin dorința de a cumpăra avioane 737 MAX, CEO-ul IAG, Willie Walsh, a declarat că dorește diversificarea flotelor și stimularea competiției.

Oficialii IAG au anunțat că vor opta pentru modelele 737 MAX 8 și 737 MAX 10. Dar încă nu au prezentat împărțirea exactă. Și să nu uităm că este vorba de o scrisoare de intenție, nu de o comandă fermă.

Prin semnarea acestui acord, putem spune că IAG aduce un plus de imagine și de încredere asupra modelului 737 MAX. Care a fost șifonată în ultimele luni.

Leave A Reply

Your email address will not be published.