INFO: Până când sunt suspendate zborurile din România spre țările din Europa?

0 14.881

Update 29.04.2020: Ordonanța Militara 10 prelungește perioada de suspendare a zborurilor până pe 14 mai.Zilnic primim această întrebare: Până când sunt suspendate zborurile din România spre țările din Europa? Așa cum v-am anunțat în urmă cu ceva zile, Ordonanța Militară 7 a suspendata toate zborurile spre țările considerate în zona roșie de risc pentru COVID-19.

Conform Ordonanței 7, dar și a celorlalte date anterior, suspendarea zborurilor spre diferite țări se face pe durata a 14 zile de la data intrării în vigoare a ordonanței / ordonanțelor. Dar cu posibilitatea de prelungire a perioade de suspendare.

Și acum să răspundem la întrebarea din titlu. Vă reamintim că, în această perioadă, sunt instituite prin Ordonanțe Militare, restricții de zbor spre și dinspre:

Până când sunt suspendate zborurile?

Italia – până ‪în data de 20 aprilie 2020‬
Spania – până în data de 28 aprilie 2020
Germania – până ‪în data de 22 aprilie 2020‬
Franța – până ‪în data de 22 aprilie 2020‬
Austria – până în data de 19 aprilie 2020
Belgia – până în data de 19 aprilie 2020
Elveția – până în data de 19 aprilie 2020
SUA – până în data de 19 aprilie 2020
Marea Britanie – până în data de 19 aprilie 2020
Olanda – până în data de 19 aprilie 2020
Turcia – până în data de 19 aprilie 2020
Iran – până în data de 19 aprilie 2020

De asemenea, ❌zborurile interne, pe teritoriul României, au fost și ele sistate. În același timp, un număr semnificativ de ❌companii aeriene și-au sistat zborurile, din cauza mãsirilor impuse de alte state.

Este adevărat că din / spre România mai sunt operate câteva zboruri regulate. Wizz Air mai zboară spre destinații din Suedia, Danemarca și Norvegia. Qatar Airways continuă să zboare pe ruta București – Doha. TAROM mai zboară ocazional spre Atena.

🛂Aceste măsuri sunt dispuse de autoritățile statului român și pot fi prelungite până la dispariția pericolului de contractatre a virusului SARS – CoV – 2. 📺Pentru a afla când vor fi eliminate aceste restricții, vă rugăm să urmăriți comunicările oficiale ale instituțiilor statului.

📩Vă încurajăm să verificați corespondența electronică utilizată pentru achiziționarea biletelor, prin intermediul căreia compania aeriană vă poate transmite eventualele notificări cu privire la statusul zborului dumneavoastră.

🏡Nu uitați: cu cât vom fi mai riguroși în respectarea tuturor măsurilor de prevenție a infectării😷, cu atât vom putea să ne reluăm mai repede călătoriile!✈️

INFO: Aeroporturi Bucuresti / Ordonanțele Militare 1-8

Leave A Reply

Your email address will not be published.