Indonezia suspenda zborurile comerciale interne

0 472

Autoritățile indoneziene au interzis călătoriile aeriene interne în intervalul 24 aprilie – 1 iunie. O schimbare majoră pentru o țară mai puțin afectată de pandemia de COVID-19. Și totodată, cu mai puține zboruri suspendate până acum.

Noile restricții fac parte dintr-un proiect mai amplu de a limita deplasarea oamenilor în Indonezia. Asta coincide cu începutul Ramadanului, când mulți indonezieni ar urma să călătorească spre orașele lor natale. Restricțiile de călătorie sunt aplicate și pe uscat și pe mare.

Anumite zboruri sunt scutite de interdicție, cum ar fi cele de marfă, speciale și zborurile demnitarilor. Unele zboruri internaționale din și spre Indonezia vor continua să funcționeze în scop de repatriere. Interdicția poate fi extinsă dacă este necesar, a spus ministerul transporturilor.

Până la suspendarea tuturor zborurilor prin ordonanță guvernamentală, companiile aeriene oricum erau afectate de COVID-19. Cererea internă era în scădere cu 30-40% comparativ cu începutul lunii martie pentru Lion Air. Aceasta este cea mai mare companie aeriană de pe piața internă din Indonezia. Scăderea este de aproximativ 30% și pentru grupul Garuda.

Până pe 24 aprilie, Lion Air a avut o cotă de 33,4% din locurile interne, urmată de Citilink cu 15,3%, Sriwijaya Air cu 13%, Batik Air cu 12,2%, Wings Air cu 9,7% și Garuda cu 8,5%.

Leave A Reply

Your email address will not be published.