blank

Incendiu la Aereportul Otopeni / Aproximativ 600 de pasageri au fost evacuați din zona afectată

0 1.879

Update 13:10: În cursul zilei de azi, 23 februarie, la ora 6:46, la centrala de incendiu a Aeroportului Internațional Henri Coandă”, s-a înregistrat producerea unui incendiu în zona restaurantelor din parterul zonei de îmbarcare a pasagerilor.

La ora 6:48, la locul incendiului au ajuns pompierii aeroportului, care au constatat degajare de fum de la hota de evacuare a aerului viciat a unuia dintre restaurante și au intervenit imediat cu 30 de stingătoare cu praf de 6 litri și 6 stingătoare de 50 litri. 

După alte două minute, personalul aeroportului a dirijat pasagerii către o altă zonă a terminalului, apropiată, până la stingerea definitivă a incendiului, care, deși s-a dovedit a fi unul minor, a produs o cantitate semnificativă de fum.

A fost anunțat totodată ISU, care a intervenit în timp util, activitatea în zonă fiind reluată la ora 7:44, cu excepția restaurantului unde s-a produs incendiul.

Menționăm că nu s-au înregistrat persoane cu probleme medicale ca urmare a acestui incendiu, iar traficul aerian pe aeroport nu a fost afectat – nicio cursă aeriană nu a înregistrat întârzieri.

Știrea initiala: În această dimineață, în jurul orei 07:00, un incendiu a izbucnit la Aereportul Otopeni, în zona terminalului ”Plecări”. Incendiul ar fi apărut la hota unui restaurant tip fast-food.

La acea oră, în terminalul plecări erau aproximativ 2300 de pasageri, iar aproximativ 600 au fost evacuați din zona afectată. Nu au existat răniți. Au fost semnalate degajări mari de fum, dar acesta va fi evacuat cu ajutorul sistemului de ventilație

Echipele de intervenție au acționat corespunzător și au reușit să stingă incendiului la 07:30. Au intervenit pompierii aeroportului și cei de la ISUBIF. O anchetă a fost deschisă pentru a se stabili cu exactitate cauza incendiului.

Nu au existat curse anulate sau întârziate din cauza acestui eveniment nefericit.

Însă au fost și mulți pasageri, aflați la fața locului, care s-au plâns că echipele de intervenție au acționat defectuos și evacuarea s-a făcut cu întârziere. Respectivii au acuzat reprezentanții aeroportului că nu i-au anunțat nimic, nu i-au îndrumat spre zonele sigure și nici nu i-au informat cu privire la zboruri. Dar într-un final totul s-a soluționat cu bine și pasagerii au decolat la timp.

Leave A Reply

Your email address will not be published.