blank

Coronavirus: Convoi cargo spre China cu echipamentele medicale donate de Qatar Airways (foto / video)

0 1.546

Astăzi, 21 februarie 2020, Qatar Airways a donat echipamente medicale pentru prevenirea răspândirii epidemiei de coronavirus din China. Au fost transportate 2.5 milioane de măști de față și 500 000 de sticle cu dezinfectant pentru mâini.

În total, 300 de tone de echipamente medicale au ajuns în Beijing, Shanghai, Guangzhou. Pentru transportarea echipamentelor medicale, Qatar Airways a folosit 5 aeronave cargo: 2 x Boeing 747F (A7-BGA și A7-BGB) și 3 x Boeing 777F (A7-BFA, A7-BFC, A7-BFP).

Convoi cargo spre China

Cele 5 avioane au decolat de la Aeroportul Internațional Hamad, Doha, la distanță de 4 minute unul de celălalt. Cele 2 aeronave Boeing 747F au ajuns la Beijing, în timp ce 2 avioane Boeing 777F (A7-BFC, A7-BFP) au ajuns la Shanghai, iar avionul Boeing 777F A7-BFA a transportat donațiile la Guangzhou.

Toată operațiunea a fost organizată și executată în prezența directorului general al grupului Qatar Airways, Excelența Sa, domnul Akbar Al Baker. A participat și ambasadorul Republicii Populare Chineze în statul Qatar, H.E. Zhou Jian.

De la începerea epidemiei de coronavirus, statul Qatar a mai făcut donații către China. Pe 2 februarie 2020, 100.000 de măști respiratorii N95 și 2.700 de mănuși din latex de unică folosință au fost transportate la Shanghai .

Qatar Airways lucrează împreună cu Organizația Mondială a Sănătății și cu autoritățile locale pentru a proteja sănătatea și siguranța angajaților și pasagerilor. Flota sa modernă este protejată cu sisteme de filtrare HEPA (High-Efficiency Particulate Air), eliminând 99,97% din particulele fine din circulația aerului în cabine, restricționând considerabil răspândirea ciupercilor, virusurilor și bacteriilor.

Convoi Cargo Qatar Airways Ajutoare China

Qatar Airways operează o flotă modernă formată din peste 250 de aeronave. Rețeaua operațională este formată din peste 170 de destinații din întreaga lume. În 2020, rețeaua Qatar Airways se va extinde cu următoarele destinații: Osaka, Japonia; Santorini, Grecia; Dubrovnik, Croația; Almaty și Nur-Sultan, Kazahstan; Accra, Ghana; Cebu, Filipine; Lyon, Franța; Trabzon, Turcia; Siem Reap, Cambodgia și Luanda, Angola.

Leave A Reply

Your email address will not be published.