Zborurile din Gran Canaria au fost afectate de o furtună de nisip provenită din Sahara

0 1.596

Sâmbătă seara, pe 22 februarie 2020, zborurile din Gran Canaria au fost afectate de o furtună de nisip. Mai multe zboruri din / spre Gran Canaria și Tenerife au fost anulate.Operatorul aeroportului din Spania, AENA, a suspendat toate zborurile din Gran Canaria și Tenerife din cauza unei furtuni de nisip, care a redus foarte mult vizibilitatea. Norul de nisip roșu provine din Sahara.

Zborurile din Gran Canaria, afectate de o furtună de nisip

furtuna de nisip gran canaria

Cel puțin 19 zboruri către Gran Canaria au fost deviate / anulate, a declarat un purtător de cuvânt AENA. Nu au fost menționate companiile aeriene afectate. Însă Vueling, subsidiară IAG, a declarat că mai multe zboruri au fost afectate și sfătuiește pasagerii să verifice starea zborurilor.

furtuna de nisip gran canaria

Serviciul meteorologic național din Spania a avertizat că rafalele de vânt de până la 120 km/h (75 mph) vor lovi Insulele Canare până luni. Gran Canaria, Fuerteventura și Lanzarote vor fi cele mai afectate.

Autoritățile regionale au decretat stare de urgență climatică și i-au sfătuit pe oameni să țină ușile și ferestrele închise. Mai multe activități programate în aer liber au fost anulate.

În prezent, mai sunt zboruri întârziate sau anulate, dar aeroporturile din zona Insulelor Canare sunt deschise traficului aerian de passageri.

Leave A Reply

Your email address will not be published.