În timpul unei ședințe foto / video, geamul aeronavei Boeing 787-9 Turkish Airlines s-a topit

0 779

Zilele trecute, primul Boeing 787-9 Turkish Airlines a ajuns la Istanbul. Este planificat ca pe 8 iulie să opereze primul zbor comercial, pe ruta Istanbul – Antalya.Iar primul zbor comercial internațional va fi operat pe 17 iulie, pe ruta Istanbul – Denpasar (Bali). Urmând ca treptat să zboare și spre alte destinații, cum ar fi: Londra, Dubai, Washington DC, New York, Atlanta, Mexico City, Cancun, Amsterdam, Delhi, Panama și Bogota.

Geamul aeronavei Boeing 787-9 Turkish Airlines s-a topit

Însă programul operațional al noului 787 Dreamliner Turkish Airlines ar putea fi dat peste cap din cauza unui mic incident. În cazul unei ședințe foto/video, unul dintre geamuri s-a topit.

geam-topit-787-turkish-airlines
FOTO: AirportHaber

Cum a fost posibil? În timpul filmărilor din interiorul avionului, s-au folosit lumini de studio. Căldura degajată de acestea a fost atât de puternică încât a avariat geamul.

Geamurile de la avioanele Dreamliner nu sunt ca la alte modele de avion. Spre deosebire de ferestrele tradiționale de aeronavă, geamul de la 787 prezintă o peliculă electrochromatică în mijlocul a două piese subțiri de sticlă. Asta înseamnă că se comportă diferit față de ferestrele clasice. Ca dovadă, s-a topit la căldură puternică.

Boeing a trimis o echipă tehnică să analizeze cazul!

Leave A Reply

Your email address will not be published.