blank

Aeronava Boeing 737-400 Electra Airways a aterizat în regim de urgență la Tel Aviv

0 1.221

Pe 1 iulie 2019, pasagerii zborului EAF102, de pe ruta Köln – Tel Aviv, au trăit momente emoționante la aterizare în Israel.

Zborul a fost operate de avionul Boeing 737-400 Electra Airways (LZ-EBA) în numele companiei Arkia Israeli Airlines. Imediat după decolarea din Koln, s-au găsit fragmente de anvelopă.

Echipajul a fost anunțat, iar acesta a luat decizia de a zbura până la destinație. În apropiere de Tel Aviv, pentru a afla starea trenului de aterizare, piloții au apelat la o inspecție vizuală din partea piloților militari de pe 2 aeronave F16 ale Forțelor Aeriene din Israel. Care au escortat avionul până la aterizare.

Trenul de aterizare a fost deteriorat la aeronava Boeing 737-400 Electra Airways

Autoritățile de la Aeroportul Internațional Ben Gurion s-au pregătit și mobilizat pentru un scenariu dramatic. 100 de ambulanțe și mașini de pompieri așteptau aeronava la sol. Din fericire, avionul a fost adusă la sol în siguranță. La bor s-au aflat 152 de pasageri. Nu s-au semnalat răniți.

trenul-aterizare-electra-airways-737-400-lz-eba

Despre avion, putem spune că este FOSTUL YR-BAE Blue Air, de aici și livery-ul asemănător. Are 22.2 ani și o configurație pentru 162 de pasageri. Daunele nu sunt majore.

Leave A Reply

Your email address will not be published.