blank

În 2015, Aeroportul IAŞI a fost tranzitat de peste 380.000 de pasageri

1 783

În 2015, am urmărit cu mare atenţie dezvoltarea aeroportului regional de la IAŞI şi am fost surprinşi de evoluţia frumoasă. Investiţiile făcute în ultimii doi ani au inceput sa dea rezultate remarcabile.

Aeroportul Iaşi a încheiat anul trecut cu o cifră de 381.000 de pasageri, depăşind astfel propria estimare, de 350.000 de pasageri, cifră care îi asigură aerogării ieşene, în acest moment, locul al treilea în rândul aeroporturilor regionale din ţară, dupa Cluj şi Timişoara. În plus, datele centralizate de companiile aeriene, privind traficul de pasageri pe Aeroportul din Iaşi în 2016, sunt foarte optimiste – peste 850.000, dublu faţă de anul trecut.

Terminalul T3 IASI Airport
Terminalul T3 IASI Airport

În 2015, Aeroportul Iaşi a cunoscut o evoluţie importantă în ceea ce priveşte numărul mişcărilor de aeronave, cu 16% mai multe faţă de 2014.

Citiţi: După 23 de ani de activitate, Aeroportul Internaţional Iaşi a trecut pe profit

Din acest an, Aeroportul Iaşi le oferă pasagerilor 16 zboruri externe operate de 4 companii diferite. 5 destinaţii externe noi, anunţate încă de anul trecut, vor fi lansate în curand:

Blue AirBarcelona (27 martie), Bruxelles (30 martie), Koln (3 iunie);
Wizz AirLarnaca (1 iulie) şi Catania (3 iulie).

Totodata, vor fi introduse curse care deja există în portofoliul de rute al Aeroportului Iaşi (Bologna, Roma, Tel Aviv), dar care sunt operate de alte companii, în timp ce alte rute, precum Londra şi Milano, îşi vor mări frecvenţa.

VIDEO: Bucureşti – Iaşi – Bucureşti cu Blue Air

Şi tot din acest an, o a treia companie aerienă, care deja operează zboruri de la Iaşi, va avea bază în capitala Moldovei, fapt ce confirmă potenţialul zonei.

În 2016, Aeroportul Iaşi va continua demersurile privind înfiinţarea de noi rute externe directe, iar strategia următoare va fi găsirea unor legături cu hub-uri mari ale lumii, care să asigure transferul transcontinental prin legături foarte bune. Nu în ultimul rând, se va urmări conectarea Iaşului cu zone din nordul Europei. Noutatea în 2016, în ceee ce priveste diversificarea portofoliului de rute, este deschiderea de curse interne, existand cerere mare in acest sens.

„Dorim consolidarea relatiilor, a portofoliului de rute cu partenerii nostri actuali, pentru care ne vom implica foarte serios. Credem in ideea de respect reciproc fata de cei care au participat alaturi de noi la acest amplu proces de dezvoltare. Speram, totodata, ca anul 2016 sa aduca si parteneri noi, daca ne referim la companii aeriene, insa detaliile acestui deziderat pot fi anuntate doar daca aceste discutii se concretizeaza. Oricum, speram ca in curand sa putem confirma deschiderea rutei interne Iasi-Timisoara, si este foarte probabil ca tot in in 2016, chiar daca abia spre sfarsitul anulului, sa se poata zbura direct de la Iasi spre Madrid, o destinatie extrem de solicitata in ultima perioada ”, a declarat Marius BODEA, presedintele C. A. al Aeroportului International Iasi.

Leave A Reply

Your email address will not be published.