Marius BODEA, presedintele C. A. al Aeroportului Iaşi: „Iaşi – Timişoara în curând”

0 355

În decursul acestei zile, Aeroportul IAŞI a prezentat cifrele de trafic pe 2015. Conform acestora, peste 380 000 de pasageri au zburat din/spre IAŞI, propulsând aeroportul pe locul 3 în clasamentul aeroporturilor regionale din România.

Terminalul T3 IASI Airport
Terminalul T3 IASI Airport

Analizând comunicatul, mi-a atras atenţia declaraţia domnului Marius BODEA, presedintele C. A. al Aeroportului Iaşi:

„Dorim consolidarea relatiilor, a portofoliului de rute cu partenerii nostri actuali, pentru care ne vom implica foarte serios. Credem in ideea de respect reciproc fata de cei care au participat alaturi de noi la acest amplu proces de dezvoltare. Speram, totodata, ca anul 2016 sa aduca si parteneri noi, daca ne referim la companii aeriene, insa detaliile acestui deziderat pot fi anuntate doar daca aceste discutii se concretizeaza. Oricum, speram ca in curand sa putem confirma deschiderea rutei interne Iasi-Timisoara, si este foarte probabil ca tot in 2016, chiar daca abia spre sfarsitul anulului, sa se poata zbura direct de la Iasi spre Madrid, o destinatie extrem de solicitata in ultima perioada.”

Mă bucură să văd numărul ridicate de rute noi din/spre aeroporturile româneşti, care vor fi deschise anul acesta. Totodată, observ că începe să fie spart monopolul TAROM pe rutele interne. În 2015, Blue Air a deschis Iaşi – Bucureşti, iar preţurile au coborât simţitor, chiar până la 54 lei/segment (promoţie 12 ianuarie 2016). În 2016, începând cu luna noiembrie, Ryanair va opera 2 zboruri zilnice pe ruta Timişoara – Bucureşti. Aşteptăm să vedem ce operator low-cost va intra şi pe Cluj – Bucureşti, o rută cu potenţial foarte mare.

În acelaşi timp, observ o nevoie tot mai mare de zboruri interne între Timişoara – Iaşi, Timişoara – Constanţa, Cluj – Constanţa şi lista poate continua. Doamna Corina Martin poartă negocieri pentru rutele intern spre Constanţa, dar deocamdată fără rezultate notabile. În prezent, este foarte greu, costă foarte mult şi se pierde mult timp cu maşina/trenul pe aceste rute. Dacă nu avem autostrăzi, bine că avem aeroporturi. Acum trebuie doar să le legăm între ele.

Revenind la declaraţia domnului Marius BODEA, suntem curioşi ce companie aeriană va intra pe Iaşi – Timişoara. Să fie vorba de TAROM, Blue Air, Ryanair? Va fi sezonieră sau permanentă?

Leave A Reply

Your email address will not be published.