IMPORTANT – Din 9 iulie, românii au nevoie de test negativ COVID-19 pentru a intra în Austria sau vor intra în izolare pentru 14 zile.

4 14.415

Avem informații oficiale de la Ambasada României în Austria. Informația, pe care v-am prezentat-o în dimineața acestei zile, s-a adeverit. Austria a impus noi restricții de călătorie pentru cetățenii din România, Moldova și Bulgaria. Mai jos aveți informațiile oficiale de la ambasadă.

Din cauza situației epidemiologice, începând din 09.07.2020, ora 00.00, accesul cetățenilor din România în Austria este posibil numai dacă dețin un test biologic molecular negativ pentru SARS-CoV-2 (PCR, RT), nu mai vechi de 4 zile, în limba germană sau engleză.

În lipsa acestuia, persoanele respective și cei cu care locuiesc împreună sunt obligați să se supună timp de 14 zile unei izolări/carantine la domiciliu (sau hotel), imediat după intrarea în Austria.

Dacă un test biologic molecular pentru SARS-CoV-2 efectuat în perioada izolării/carantinei este negativ, izolarea/carantina instituită pe perioada celor 14 zile se suspendă.

Acest regim se aplică inclusiv turiștilor români. Restricțiile nu se aplică transportatorilor profesioniști de marfă.

TRANZIT: Se permite în regim permanent tranzitul, fără oprire, al cetățenilor români pe teritoriul Austriei spre destinații din alte țări. Dacă tranzitul este dinspre România, trebuie prezentate documente care dovedesc permisiunea intrării pe teritoriul țării de destinație (domiciliu / rezidență / drept de ședere / contract de muncă / orice altă dovadă a necesității intrării, de exemplu adeverință de tratament medical imperios necesar, de studii etc.).

4 Comentarii
 1. Bencsik Erika says

  Este nevoie de Test covid 19 pentru a zbura cu wizzair pana in franta ??

  1. Sorin Rusi says

   Nu

 2. Corina Biban says

  Buna seara.. va rog sa imi spunei ti daca am nevoie de test covid19 pt.timisoara germania cu wizzair. Multumesc

Leave A Reply

Your email address will not be published.