Iată cum poți să-l urmărești live pe Moș Crăciun în Ajunul Crăciunului!

0 125

Moș Crăciun este pe cale să pornească să livreze cadouri tuturor celor cuminți. Copiii vor fi curioși să afle când vine Moș Crăciun și își vor arunca privirile spre cer, în speranța că-i vor vedea sania trasă de reni.

North American Aerospace Defense Command (NORAD) vine în sprijinul copiilor și vor pune la dispoziție tehnologia de ultimă generație pentru a-l găsi pe Moș Crăciun în Ajunul Crăciunului. Organizația și-a asumat această îndatorire specială încă din 1955.  

Pe urmele lui Moș Crăciun

Potrivit legendei, un copil încerca să-l sune pe Moș Crăciun la un număr telefonic pus la dispoziție de lanțul de magazine Sears. Însă copilul a format greșit numărul și l-a sunat pe colonelul Harry Shoup, de serviciu în acea noapte la Comandamentul Continental pentru Apărare Aeriană (CONAD). Predecesorul NORAD, CONAD a fost fondat în 1954 în timpul Războiului Rece, însărcinat cu monitorizarea continuă a spațiului aerian al SUA pentru orice atac aerian sau spațial. Shoup, care a devenit cunoscut sub numele de Santa Colonel, a văzut o oportunitate de a aduce recunoaștere publică misiunii lor pe tot parcursul anului. 

Chiar înainte de Crăciunul din 1955, CONAD, Armata, Marina și Forțele Aeriene Marine vor continua să urmărească și să-l păzească pe Moș Crăciun și sania lui în călătoria sa către și dinspre SUA împotriva unui posibil atac din partea cei care nu cred în Crăciun.

Din acel moment a fost creată o linie telefonică specială pentru copiii dornici să afle dacă livrarea cadourilor merge bine. În 1958, când NORAD a preluat conducerea ca organizație binațională responsabilă de apărarea atât a SUA, cât și a Canadei, a moștenit obligația sezonieră numită acum „NORAD Tracks Santa”. 

Urmărește-l live pe Moș Crăciun

Potrivit NORAD, sateliții de apărare echipați cu senzori în infraroșu sunt capabili să urmărească semnătura termică a nasului lui Rudolf cu o acuratețe maximă. Pentru a se asigura că Moș Crăciun reușește să împartă cadourile copiilor din America de Nord, NORAD acționează cu două avioane F/A-18 pentru a-i oferi o escortă. 

Copiii și adulții pot accesa un site special cu numărătoare inversă până la startul călătoriei lui Moș Crăciun. În noaptea cea mare, site-ul va prezenta o hartă interactivă care arată unde se află Moș Crăciun în direct. 

Alternativ, Google oferă propriul său instrument de urmărire a lui Moș Crăciun, deși, în mod inexplicabil, datele sale pot fi diferite.

Leave A Reply

Your email address will not be published.