Noile reguli de intrare în Elveția: persoanele vaccinate sau trecute prin boală trebuie să prezinte rezultatul negativ al unui test antigen COVID-19!

0 221

Începând de luni, 20 decembrie, călătorii vaccinați împotriva COVID-19 și cei care s-au recuperat recent de virus vor trebui să prezinte rezultatul negativ al unui test rapid antigen efectuat în ultimele 24 de ore înainte de sosirea în Elveția.

Decizia a fost luată de Consiliul Federal într-o ședință desfășurată vineri, 17 decembrie, în cadrul căreia acesta a convenit să implementeze măsuri mai stricte în toată Elveția pentru a limita răspândirea Coronavirusului.

Noile reguli de intrare în Elveția

După consultarea cantoanelor, Consiliul Federal a adaptat și regimul de testare pentru intrarea în țară, aplicabil de luni, 20 decembrie. Pe lângă testele PCR efectuate în ultimele 72 de ore, vor fi acceptate și testele rapide antigen efectuate în ultimele 24 de ore. Cerința de a face un al doilea test la patru până la șapte zile după intrarea în țară va fi eliminată pentru persoanele care sunt vaccinate sau s-au recuperat de COVID-19”, a anunțat Consiliul într-un comunicat de presă.

De asemenea, consiliul a decis să deconteze din nou cheltuielile unor teste COVID-19 pentru obținerea unui certificat COVID. Testele, pentru care costurile vor fi acoperite, sunt teste PCR salivare și teste rapide antigen, în timp ce autotestele, testele PCR individuale și testele de anticorpi nu vor fi acoperite. Decizia privind costurile testelor se va aplica pentru astăzi, 18 decembrie.

În ședința de vineri, consiliul a decis să întărească măsurile locale pentru persoanele nevaccinate și nerecuperate prin înlocuirea regulii 3G cu o regulă 2G. Aceasta înseamnă că în locuri precum restaurante, cinematografe, teatre, stadioane, concerte, evenimente sportive și de agrement în spații închise etc. vor mai avea accesul doar cei vaccinați și recuperați în urma infectării cu noul coronavirus. Obligația de a purta măști în aceste locuri rămâne valabilă. Regula 3G se va aplica în continuare pentru evenimentele în aer liber cu peste 300 de persoane.

Leave A Reply

Your email address will not be published.