blank

Hong Kong și Australia vor să deschidă un „Air Travel Bubble” (ATB)

0 428

Călătoria fără carantină între Australia și Hong Kong s-ar putea relua în urma „Air Travel Bubble” (ATB) Hong Kong – Singapore, care ar urma să înceapă pe 26 mai. Secretarul pentru Comerț din Hong Kong, Edward Yau, a anunțat detaliile despre „Air Travel Bubble”-ul (ATB) încheiat cu Singapore și a declarat că în această schemă va fi bază și pentru călătoriile fără carantină cu Australia și Noua Zeelandă.

Yau a spus că „Air Travel Bubble” cu Singapore „va înseamna că reluarea treptată a călătoriilor transfrontaliere va fi realizabilă prin colaborări reciproce între țări”. Acordul cu Singapore trebuia să înceapă, prima dată, la sfârșitul lunii noiembrie 2020, dar a fost suspendat cu o zi înainte de a fi lansat din cauza unei creșteri a cazurilor de coronavirus din Hong Kong.

În cadrul noului aranjament de călătorie între Singapore și Hong Kong, legătura va fi suspendată dacă media infectărilor cu COVID-19 în ultimele șapte zile va depăși cinci, fie pentru Singapore, fie pentru Hong Kong.

Acordul „Air Travel Bubble” (ATB) va începe cu un zbor pe zi spre fiecare oraș.

Acordul „Air Travel Bubble” (ATB) va începe cu un zbor pe zi spre fiecare oraș, operat de transportatorii naționali, respectivi Cathay Pacific și Singapore Airlines, cu maximum 200 de pasageri pe fiecare zbor. Nu va exista nicio restricție cu privire la scopul călătoriei, dar pasagerilor care călătoresc prin Singapore sau Hong Kong nu li se va permite să urce pe aceste zboruri.

Pasageri vor trebui să prezinte la îmbarcare rezultatul negativ al unui test PCR de COVID-19 și vor trebui să mai efectueze un alt test, la aterizare. Plata celor două teste se va face de către călător. În plus, rezidenții din Hong Kong care călătoresc cu un pașaport din Hong Kong, trebuie să fi primit și cea de-a doua doză a vaccinului împotriva COVID-19 cu două zile înainte de zbor, într-o mișcare menită să încurajeze oamenii să se vaccineze.

Discuțiile dintre Australia și Singapore cu privire la perspectivele unui acord de călătorie sunt în curs.

Cathay Pacific spune că zborurile sale vor fi operate cu aeronave de tip Airbus A350, „cu piloți și echipaje de cabină care au fost vaccinați complet”. „Credem că aceste zboruri sigure vor oferi o oportunitate importantă pentru deschiderea unor aranjamente de călătorie similare cu alte destinații populare”, a declarat compania aeriană într-un comunicat media.

Singapore Airlines intenționează să efectueze zborurile cu aeronave Airbus A350 în primele două săptămâni ale ATB, înainte de a trece la aeronave Boeing 777-300ER configurate cu patru clase, toate zborurile oferind pasagerilor un meniu special, cu mâncăruri locale populare din ambele orașe.

Discuțiile dintre Australia și Singapore cu privire la perspectivele ununi acord de călătorie sunt în curs, a menționat Vicepremierul Michael McCormack, adăugând că Singapore, alături de națiunile care se află în Insulele Pacific, se află în fruntea listei țărilor cu un risc scăzut epidemiologic.

Pe 19 aprilie 2021, Noua Zeelanda și Australia au deschis mult-așteptatul “Covid-safe travel bubble” (acord de călătorie fără carantină), după ce ambele țări au reușit să elimine răspândirea coronavirusului

Leave A Reply

Your email address will not be published.